Hirdetés

2022.08.30. 06:42

Érdekel a pénzügyek, a turizmus világa? Akkor gyere te is a Közgébe!

Érdekel a pénzügyek, a turizmus világa? Szívesen utaznál külföldre, szereted az idegen nyelveket? Szeretnél havonta több tízezer forintos ösztöndíjban részesülni? Nemcsak érettségire, hanem piacképes szakképesítésre is vágysz? Akkor gyere, és tanulj te is az ország egyik legjobb közgazdasági technikumában, a Közgében, a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégiumban!

Válaszd ezért a Közgét az általános iskola után:

  • Békés megye egyetlen közgazdasági és egyedüli állami fenntartású két tanítási képzéssel is foglalkozó középiskolájában magas színvonalat támasztva készítik fel a tanulókat a hazai és nemzetközi egyetemi tanulmányaikra.
  • Piacképes szakmát biztosít a végzett diákoknak, amellyel a szállodaiparban, a vendéglátásban, a pénzügy-számvitel területén, a versenyszférában, az újabb képzések révén pedig a sport és közigazgatás területén tudnak elhelyezkedni.
  • A tanulóknak szerteágazó lehetőséget biztosítanak külföldi szakmai gyakorlatokra.

A Közgét azoknak ajánlják, akik az általános iskolában jó tanulmányi eredménnyel végeztek, és kiemelt figyelmet szenteltek a matematikának és az idegen nyelveknek.

 

Menj a Közgé után egyetemre, főiskolára!

A technikumi rendszer sajátossága, hogy a szakmai érettségi egyenértékű a szakmai vizsgával, amellyel szakmajegyzék szerinti szakképesítést is szereznek a tanulók – hangsúlyozta Paláncz György igazgató. Hozzátette: a közgések jelentős része egyetemeken, főiskolákon tanul tovább. A megerősített szakmai képzésnek köszönhetően szakirányú továbbtanulás esetén különböző kedvezményeket is igénybe vehetnek a tanulók: egyrészt többletpontot jelent, másrészt a szakmai vizsga eredményét ugyancsak igénybe vehetik a felvételi pontszámításánál. Sőt, bizonyos esetekben a felsőfokú intézmények a középiskolában tanult tantárgyak egy részét beszámítják a kurzusokba, így akár le is rövidülhet az egyetemi, főiskolai tanulmányok ideje.

 

Az ösztöndíj jobb, mint a zsebpénz!

A technikumi képzésben részvevők alapösztöndíjat kapnak, a 11. évfolyamtól kezdve pedig a tanulmányi átlagtól függően magasabb összeget is szerezhetnek, ami akár havonta az 59 ezer forintot is elérheti. Ráadásul sikeres szakmai vizsga letétele alapján, a vizsga eredményétől függően egyszeri pályakezdési támogatást szintén kapnak, amely – átlagtól függő – maximális összege 302 ezer forint.

 

Piacképes szakmára vágysz érettségi után és ingyen? Válaszd akkor is a Közgét!

  • Gazdasági informatikus
  • Pénzügyi-számvitel ügyintéző
  • Turisztikai szervező, értékesítő

Akik a szakirányú szakképző intézményekből érkeznek, azok egy év alatt szerezhetnek OKJ-s végzettséget, akik pedig máshol végeztek, azok két év alatt juthatnak ezekhez a szakképzésekhez. Paláncz György igazgató hangsúlyozta, hogy ezek mindegyike piacképes szakma, ezekben az ágazatokban folyamatosan szükség van a magasan képzett, jól kvalifikált szakemberekre, így a munka világában könnyen és gyorsan el tudnak helyezkedni.

A felnőttképzés keretében vállalkozói mérlegképes könyvelőképzést is indítanak. A belépés feltétele az érettségi, de akik valamilyen közgazdasági végzettséggel rendelkeznek, azok mentességet kapnak egyes modulok alól. Ez a képzés is tandíjmentes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában