Hirdetés

2022.06.10. 07:00

Feltöltődés, kikapcsolódás klasszikus zenével

A Filharmónia Magyarország a 2022/2023-as évadban is egy öt koncertből álló bérlettel várja a zenekedvelőket a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban. Októbertől egészen májusig lesz lehetősége a klasszikus zene szerelmeseinek arra, hogy kiváló művészek produkcióit hallgatva feltöltődjenek, kikapcsolódjanak és új zenei élményekre tegyenek szert. Váltsa meg Filharmónia Összhang bérletét minél előbb!

Kezdje az utazást egy jól összeszokott párossal, Miklósa Erikával és Horváth Istvánnal. A Kossuth-díjas ex-atléta énekesnő, nemcsak maratoni futóként visz végbe elképesztő sportteljesítményeket, de bizony az operaszínpadon is újra és újra megugorja a sokak által elképzelhetetlen magasságú léceket. A bérlet hangversenyén társa Horváth István lesz, akinek tehetségét Juventus díjjal, valamint Simándy József-emlékplakett-tel is díjazták. Október 12-én a népszerű duó műfaji kötöttségek nélkül, áriákból, népszerű dalokból állítja össze műsorát, amely által a közönség egy csodálatos koncertnek lehet részese.

Decemberben a 18. és 19. századot átívelő műsorral készül a Budapesti Fesztiválzenekar Pilz János koncertmesterrel. Az adventi időszakhoz illő darabbal, Corelli legismertebb szerzeményével, a Karácsonyi concertóval indul a hangverseny. A nyitószámot a barokk mintákból sokat merítő Haydn hegedűversenye követi, amelynek szólóját a Fesztiválzenekar egyik alapító tagja, Iván Tímea játssza. 

Carl Philipp Emanuel Bach érzelmek széles skáláját felvonultató vonósszimfóniája után a Dvořák-tanítvány Josef Suk fiatalkori szerenádja zárja a koncertet.

Az újév első koncertje a szerény, halk szavú zseni, Franz Schubert művészetébe enged betekintést. Az esten a zeneszerző három műve csendül fel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara előadásában és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar zongoraművész, karmester Vásáry Tamás vezényletével.

A farsangi időszakban a Budapest Jazz Orchestra Combo rázza fel a hangulatot népszerű jazzslágerekkel. Az együttes, Urbán Orsolya és a swing hercege, Gájer Bálint előadásában felcsendül többek között Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Tony Bennett, Phil Woods, Freddie Hubbard és Cannonball Adderley szerzeménye.

Az évad zárásaként lágy hegedű dallamokkal érkezik Békéscsabára Ábrahám Márta a Miskolci Szimfonikus Zenekarral.

Tartsanak a Filharmónia Magyarországgal az új évadban is! Ne maradjanak le a bérletvásárlásról! A helyre szóló bérlethosszabbítás 2022. július 15-ig tart. Akik 2022. június 17-ig megváltják vagy meghosszabbítják bérletüket, azok számára bérletenként egy jegyet adnak ajándékba a 2022-es OrgonaPont sorozat békéscsabai hangversenyeinek egyikére.

Bérletek és jegyek válthatóak a Filharmónia Magyarország irodájában (Békéscsaba, Andrássy út 24-28., U alakú épület; +36 66 442 120; [email protected]) valamint online a jegymester.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában