Hirdetés

2022.05.18. 14:17

Gépészeti megoldások – ALFÖLDI darálós WC

Napjainkban egyre gyakrabban felmerülő épületgépészeti probléma, hogy csatornaszint alatt szeretnénk fürdőszobát létesíteni. Pincébe, szuterénbe, esetleg garázsba tervezünk vizesblokkot, de a csatorna vagy nagyon távol van, vagy magasabban van, így a gravitációs elvezetés nem lehetséges. Erre kínál megoldást az ALFÖLDI az ún. darálós WC készülékeivel.

Ez a kis helyigényű, kompakt berendezés képes fogadni egy WC, kézmosó, zuhany, kád, mosogató szennyvizét és továbbítani több méter magasra.

A darálós WC készülék lényege, hogy olyan daraboló késes, vagy marótárcsás szivattyú van benne, ami a szennyvízben lévő darabos szennyeződést teljesen felaprítja és híg emulzió formájában elszivattyúzza. Mindezt teljesen önműködően teszi, amikor vizet kap bármely irányból, akkor bekapcsol, darál, szivattyúz, majd leáll. A szennyvíz visszaáramlásának megakadályozásáról egy visszacsapó szelep gondoskodik. A WC csésze mögé helyezhető formatervezett készülék mellett létezik még a kerámiával egybeépített változat is.

Az ALFÖLDI széles termékspektrumában megtalálhatók még a kisnyomású készülékek és a hőtűrő változatok is. Ezekre mosógépet és mosogatógépet is rá lehet kötni, mert a szivattyú motor hűtését nem a szivattyúzandó közeg, hanem külső légventilátor biztosítja.

Mint minden gépnek, így a darálós WC készüléknek is vannak korlátai. Akár késes, akár marótárcsás kivitel, a szálas anyagot nem tudja kezelni. Igaz, hogy ezeket a hagyományos WC csészébe sem szabad beledobni, de ezek az anyagok (tampon, betét, intim törlőkendő, stb.) a készülék üzemzavarát okozzák.

Mivel a kínálat nagy, a célra legmegfelelőbb berendezés kiválasztásánál mindenképp figyelembe kell venni, hogy mire is szeretnénk használni.

Ilyen szempontok, hogy átemelős, vagy kisnyomású készülékre van-e szükségünk, az emelési magasság, a vízszintes elnyomási távolság és mennyi és milyen fogyasztó lesz még rákötve.

Az ALFÖLDI ingyenes szolgáltatása a szaktanácsadás és igény esetén a helyszíni felmérés.

Bízzon a több évtizedes gyártói és szervizelési tapasztalattal rendelkező méltán elismert márkában!

A termékek készletről, gyors és ingyenes házhozszállítással  megvásárolhatók a Darálós WC Diszkont Áruházban.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában