Hirdetés

2022.02.16. 06:00

Világkörüli útra indul a Székelyföld legendáit bemutató animációs sorozat

Már tíz nyelven szinkronizálták a Székelyföldi Legendárium rajzfilmsorozatát. Angol, de már mandarin nyelven is elérhető a sorozat. A magyar szinkronhangok között szerepel Baricz Gergő, énekes-zenész és a Szomszédnéni Produkciós Iroda két humoristája is Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs. Ebből is jól látszik, hogy nagyhangsúlyt fektetett a stúdió a sorozat minden apró részletére.

Apó - Székelyföldi Legendárium

A székely legendákat feldolgozó rajzfilm gyerekek és szüleik számára is hasznos időtöltést jelent könnyed tanító jellegével. A részek rövidek, izgalmasak és igazán tartalmasak, képi világa színes és modern, ami a legkisebbeket is leköti. 

– Ez a sorozat minden korosztálynak készült, nem csak a gyerekek fogják élvezni, de az idősebb generációt is érdekelni fogja a tartalmas mondanivalója. A célunk az volt, hogy az egész családnak adjunk egy közös elfoglaltságot, ami nem csak szórakoztat, de tanít is, erőszakmentesen – emelte ki Fazakas Szabolcs a Székelyföldi Legendárium alapítója.

Zete és Rika izgalmas kalandjain keresztül ismerkedhetünk meg székelyföld leghíresebb tájainak és helyszíneinek, többek közt a Gyilkos tó, az Almási barlang, vagy a Vargyas szoros történeteivel is. A sorozatban pedig olyan történelmi alakok is felbukkannak, mint Szent László vagy Réka királyné Attila felesége. Mindezt olyan egyszerű és közvetlen formában mutatják be, hogy a gyerekek játszva ismerhetik meg a történelmet és a különböző földrajzi helyeket. Bátran kijelenthetjük, hogy a rajzfilmsorozat akár a Hollywood-i produkciókkal is versenybe szállhat.

Bálint Ferenc - Székelyföldi Legendárium

– A Walt Disney-nek létre kellett hoznia egy mesevilágot és Disneyland-et, nekünk a Székelyföldi Legendáriumhoz nem kell megépítenünk a legenda világát, hiszen ebben élünk, itt van körülöttünk. Ezeknek a létező helyszíneknek a történeteit mutatjuk be a meséinken keresztül – mondta el Fazakas Szabolcs, a Székelyföldi Legendárium alapítója.

A mesét nézve a gyerekek gond nélkül tudnak azonosulni a sorozat szereplőinek karakterével. A kalandokat kereső, bátor Zete és a jószívű, ám óvatos Rika tökéletesen kiegészítik egymást. Nagyapa bölcseleteivel könnyedén birkóznak meg az útjukba kerülő akadályokkal. A misztikus, csodákkal teli világban a gonosz mindig pórul jár, a jók pedig elnyerik méltó jutalmukat, jó példával szolgálva a legkisebbek számára is.

Tóth Szabolcs - Székelyföldi Legendárium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában