Nekrológ

2022.01.05. 09:04

Surinné Szász Margit emlékére

Szavakkal nehezen kifejezhető megrendüléssel tudatjuk, hogy 2021. december 26-án örök nyugalomra tért Surinné Szász Margit, Kétsoprony nyugalmazott jegyzője.

Ny. L.

Sokan búcsúznak Surinné Szász Margittól Kétsopronyban

Surinné Szász Margit 1958. január 21-én született Békéscsabán. Szülei munkásemberek voltak. Békéscsabán járt általános iskolába, majd a „Közgében” érettségizett. Ezt követően alakult úgy a család élete, hogy Kétsopronyba költöztek. Az akkori községi tanács pénzügyi előadót keresett, és a frissen érettségizett lány ügyesen beletanult a szakmába. Tehetsége hamar kibontakozott, a hivatal oszlopos tagja lett. A lakosság megszerette, bizalmába fogadta, hosszú éveken keresztül tanácstagként is képviselte a településen élőket.

1976. július 1-jétől a helyi polgármesteri hivatalban dolgozott, 1987. január 1-jétől nyugdíjba vonulásáig vb-titkárként, majd 1990-től jegyzőként tevékenykedett. Pályája során mindig szívügyének tekintette a falu sorsát, a község lakosságának megelégedésére vezette a hivatalt. Az emberek ügyes-bajos dolgaikkal felkereshették, sokszor nemcsak ügyet intézni, hanem beszélgetni is betértek hozzá.

2013. január 1-jétől két község, Gerendás és Kétsoprony vezetését látta el lelkiismeretesen, kiváló szakértelemmel, így Kétsoprony mellett Gerendás is a „szíve csücske” lett. Szerette az embereket, szerette a hivatását. Szeretett családjával Kétsopronyban élni. Örömmel töltötte el, hogy látta a fejlődést, az emberek elégedettségét, és ragaszkodásukat. Kerülte a nyilvánosságot, nem szerette, ha méltatták, szerényen, szorgalmasan végezte a munkáját.

2016. augusztus 1-jén – negyven év szolgálati idő után – nyugdíjba vonult. A közélettől azonban nem szakadt el, tagja maradt a földbizottságnak, figyelemmel kísérte a falu életét. 2020-ban megbetegedett, egészsége fokozatosan romlott. Rá jellemzően szívósan, kitartóan küzdött, de a betegséget nem tudta legyőzni. Nyugodjon békében, emlékét örökre megőrizzük!

Kétsoprony Község Önkormányzata

„Addig nézegetted

Levelek hullását,

Levelek hullását,

Fecskék indulását.

Utolsó fecskével

Te is útra keltél,

Utolsó levéllel

Te is lehullottál.”

(Reményik Sándor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában