Március 15.

2024.03.12. 22:44

Navracsics Tibor: nemzeti ünnepünk az újjászülető Magyarország jelképe

Március 15. talán a legszebb szimbolikával rendelkező nemzeti ünnepünk, mert az újjászülető magyarság, az újjászülető Magyarország jelképe - jelentette ki Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden a Pesti Vigadóban, ahol állami kitüntetéseket adott át.

MW

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter (b) az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulójának tiszteletére adományozott állami kitüntetések átadásán a Pesti Vigadóban 2024. március 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A tárcavezető hangsúlyozta: az 1848-as márciusi ifjaknak köszönhetően Magyarország nemcsak csatlakozhatott Európa nagy, demokratikus, polgári véráramához, hanem élen is járt azzal, hogy a legtovább tudta folytatni szabadságharcát, és a történelemben nem először és nem is utoljára, de talán a legnyilvánvalóbb módon kivívta a világ tiszteletét - tette hozzá.

Március 15-én egy olyan nemzedéknek adózunk tisztelettel, amely az életét, a boldogulását, sokszor a vagyonát, a családját, meggyőződését áldozta fel azért, hogy az utánuk következő nemzedékek boldogok lehessenek

 - emelte ki a miniszter.     

Az ünnepségen Sulyok Tamás köztársasági elnök megbízásából Navracsics Tibor a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, a Magyar Arany Érdemkereszt, a Magyar Ezüst Érdemkereszt és a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket adta át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában