Jó hír

2024.02.12. 08:48

Ma kezdik kézbesíteni a dupla nyugdíjat (videó)

Az aktuális és a 13. havi nyugdíj egyszerre érkezik – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Illusztráció/Postás megérkezik egy társasházhoz

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

„Mi visszaadjuk azt, amit a baloldal elvett a nyugdíjasoktól” – közölte Facebook-bejegyzésében a Fidesz. A tájékoztatás szerint ma kezdődik a dupla nyugdíj kézbesítése. Ez tartalmazza az aktuális havi és a 13. havi nyugdíjat. A nyugdíjasok így februárban átlagosan több mint 460 ezer forintot kapnak az alapnyugdíjukkal együtt – írja a lap.

Vitályos Eszter: a kormány tartja az idősek felé tett vállalásait

A februári ellátással együtt hétfőn utalják az emelt összegű 13. havi nyugdíjat is – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalán közzétett videójában.

Vitályos Eszter azt mondta,

az év eleji 6 százalékos emelés a 13. havi nyugdíjra is vonatkozik: egy átlagos nyugdíj esetén tehát kétszer 230 ezer forint, összesen 460 ezer forint érkezik.

A nagy összegű kifizetések miatt a Magyar Posta is a szokottnál korábban, már hétfőn megkezdi a nyugdíjak postai kézbesítését – tette hozzá.

A kormány tartja az idősek felé tett vállalásait: minden évben garantáljuk az inflációkövető nyugdíjemelést, visszaadtuk a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, visszaszorítottuk az inflációt és az élelmiszerek drágulását, és mindent megteszünk, hogy megvédjük a rezsicsökkentést, amit Brüsszel és a baloldal el akar törölni. Ezeket a vállalásainkat a mostani nehéz háborús időkben is tartjuk

– fogalmazott Vitályos Eszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában