Érzékenyítés

2023.07.07. 09:27

Szivárványos padot festettek Ferencvárosban

Átadták Budapest első szivárványos köztéri padját a ferencvárosi Tompa utcában. A Soros-pénzből fenntartott Amnesty International Magyarország és a ferencvárosi önkormányzat a Budapest Pride közösségi fesztiválon tartotta meg a padavatót – írja a Magyar Nemzet.

MW

Az Amnesty aktivistái a padavatón

Forrás: Amnesty International / Facebook

A lap idézi a szervezőket, akik szerint a lakosság tíz százaléka nem fejezheti ki szeretetét a párja iránt ma Magyarországon. A már eddig is meglévő padot a Soros-szervezet aktivistái festették át szivárványszínűre.

A magyar emberek kilencven százaléka szabadon kifejezheti a szeretetét, megfoghatja a párja kezét, megcsókolhatja az utcán. De mi a helyzet a maradék tízzel? A kormány kirekesztő propagandatörvénye gyűlöletre bátorít a szexuális és nemi kisebbségekkel szemben, akiket válogatott eszközökkel igyekszik kizárni a nyilvánosságból

 – fejtegette az Amnesty International.

A kormányzati álláspont azonban közismert: Magyarországon bárki megszégyenülés nélkül vállalhatja nemi orientációját, egy feltétel van csupán: a gyermekeket hagyják békén.

Az átadón részt vett Döme Zsuzsanna (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) ferencvárosi alpolgármester is.

A marihuána legalizálásért küzdő, ifjúsági területért felelő városvezető közösségi oldalán azt írta: „a gyerekek ebben a padban egy színes padot látnak, és azt az alap emberi üzenetet, amit a kedvenc, nem ledarálandó mesekönyveikben is” – utalt Döme a Meseország mindenkié homoszexuális propagandát népszerűsítő mesekönyvre.

Az ország első szivárványos padját 2022-ben a miskolci Európa téren az Amnesty International Magyarország középiskolásoknak szóló versenyének, az Összpontnak az egyik nyertes csapata avatta fel.

Mint arról lapunk is beszámolt, Baranyi Krisztináék két évvel ezelőtt állították fel a Black Lives Matter (BLM) előtt tisztelgő szobrot, amelyet a Klinikák metróállomástól tíz perc sétára található Ferenc téren helyeztek el.

A szobor az amerikai szabadságszobrot ábrázolta a BLM-aktivisták térdelő pozíciójában, az egyik kezét ököllel az égbe emelve, a másikban pedig egy könyvet tartva, amelynek borítóján a mozgalom neve áll.

A szobrot egyébként az LMBTQ-mozgalomra utaló szivárványszínre festették.

Sokaknak nem tetszett a szobor, nem sokkal később meg is semmisítették. Incze Béla, a Légió Hungária vezetőségi tagja a Vasárnap.hu-nak nyilatkozott a ferencvárosi BLM-szobor ledöntéséről:
„Amikor először értesültem arról, hogy ezt a szobrot felállítják, akkor rögtön eldöntöttem, hogy amennyiben én leszek az első, aki odaér, akkor ledöntöm, majd utána odasétálok a rendőrökhöz.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában