Migráció

2023.07.06. 15:12

Magyar–szerb–osztrák csúcstalálkozót rendeznek pénteken Bécsben

Az illegális migrációval szembeni magyar–osztrák–szerb kormányközi együttműködés újabb csúcstalálkozójára Bécsbe utazik pénteken Orbán Viktor miniszterelnök – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár csütörtökön.

MW

Karl Nehammer osztrák kancellár, Orbán Viktor kormányfő és Aleksandar Vucic szerb államfő (b-j) szelfit készít a magyar–osztrák–szerb csúcstalálkozón a Karmelita kolostor teraszán 2022. október 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A bécsi kancelláriára összehívott egyeztetésen Orbán Viktoron kívül Karl Nehammer osztrák kancellár, Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök, valamint a külügyminiszterek, a belügyi és a rendőri vezetők vesznek részt.

Az osztrák kancellár hivatala által közzétett program szerint a tárgyalások fél 11-kor kezdődnek, majd délben a három ország vezetője közös sajtótájékoztatón számol be az eredményekről, amit a hivatal honlapján élőben közvetítenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában