vád alatt

2021.01.21. 14:50

Varju László februárban áll bíróság elé (videó)

A Demokratikus Koalíció (DK) politikusa tagadta bűnösségét az előkészítő tárgyaláson. Több vádpont miatt is felelnie kell.

Forrás: hirado.hu

Február 10-én kezdődik meg a DK országgyűlési képviselőjének, Varju Lászlónak a pere, akit választás rendje elleni bűntettel, súlyos testi sértés bűntettével és garázdaság vétségével gyanúsít az ügyészség – értesült a Magyar Nemzet.

Különösebb hírverés nélkül, tavaly december 9-én megtörtént Varju László ügyében az előkészítő ülés, amelyen

a DK országgyűlési képviselője nem ismerte be bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem

– derült ki a Fővárosi Törvényszéknek a lap megkeresésére adott válaszából. Tájékoztatásuk szerint Varju perének első tárgyalási napja, amelyen a vádlott és tanúk meghallgatása várható, február 10-én 9 órakor kezdődik a Fővárosi Törvényszéken.

A Központi Nyomozó Főügyészség még tavaly áprilisban nyújtott be vádiratot a DK országgyűlési képviselőjével szemben a Fővárosi Törvényszéken

választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmények miatt.

Varjú mentelmi jogát – a legfőbb ügyész indítványára – az Országgyűlés még 2019. november 4-én felfüggesztette, az ügyészség ezt követően gyanúsítottként hallgatta ki a politikust, aki tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

A vádak alapja egyfelől, hogy Varju László az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként a 2018. évi országgyűlési választás előtt, 2018. február 12-én egy kávézóban találkozott egy függetlenként induló jelölttel. A találkozó során Varju László – a választáson való nyerési esélyeinek növelésére – anyagi juttatást ígért a férfinak azért, hogy a képviselő-jelöltségtől lépjen vissza a javára. A férfi az ajánlatot elutasította.

A súlyos testi sértés és a garázdaság vádja pedig az MTVA székházánál zajló, 2018. decemberi tüntetésekhez kapcsolódik – amiről azóta kiderült, hogy az a baloldal egyértelmű provokációja volt.

Varju ekkor nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, majd a földre feküdt,

az egyik őr lábát elkapta és kihúzta, aki elesett, és így nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Borítókép: illusztrációfotó a hirado.hu videójából

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában