Országgyűlés

2020.11.29. 08:21

Háromnapos üléssel folytatja munkáját a parlament

Az Országgyűlés háromnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A képviselők hétfőn az államfő által visszaküldött előterjesztésről szavazhatnak újra, míg kedden további húsz indítványról döntenek.

Az ülés hétfőn 13 órakor kezdődik, először megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Szokolay Zoltán korábbi MDF-es képviselőről, majd a napirend előtti felszólalások következnek.

A parlament első döntésével a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának tagjává választhatja Gottfried Pétert, aki a tisztségről lemondó Báger Gusztáv helyét veheti át a testületben.

A Ház ezt követően ismét szavazhat a családi gazdaságokról szóló törvényről, amelyet Áder János államfő megfontolásra visszaküldött az Országgyűlésnek, majd Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője tiszteletdíjának csökkentéséről határozhatnak.

A képviselők az első ülésnap további részében két órában tehetnek fel azonnali kérdéseket a kormány tagjaink.

Az Országgyűlés kedden húsz előterjesztésről szavazhat. Egyebek mellett döntés várható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövő évi költségvetéséről, a kormány otthonteremtési akciótervéhez kapcsolódó módosításokról, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal személyi állományának új jogállásáról.

A szavazásokat követően kilenc javaslat általános vitáját bonyolítják le, így terítékre kerül például a kormány börtönzsúfoltság miatti kártalanítási eljárással összefüggő törvénymódosítási javaslata.

A parlament ülése december 7-én, hétfőn ér véget, amikor a képviselők újra két órában kérdezhetik a kormány tagjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában