ötödik alkalommal

2018.12.09. 11:29

Idén is felépül a Mézeskalácsfalu Vácrátóton

Az ünnepi időszak után a figurákat jótékonysági céllal értékesítik, a bevételből pedig a helyi óvodát támogatják.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Varga György

Spiegelhalter László polgármester elmondta, hogy a mézeskalács házak mellett a rátóti csikótojást, a vácrátóti népviseletet is megformázták süteményből. Emellett megelevenedik a Hófehérke és a hét törpe története is.

Kiemelte, hogy mindezek mellett a Mézeskalácsfalu idén kiegészül a Szentfölddel és Salamon király templomának süteményből készült másával.

A polgármester beszámolt arról, hogy a Mézeskalácsfalu épületeit, alkotóelemeit az elmúlt három hétben sütötték meg a helyiek 50 kilogramm lisztből, 15 kilogramm mézből 40 kilogramm cukorból és 250 tojásból.

Spigelhalter László hozzátette, hogy az ötödik alkalommal felépülő Mézeskalácsfalut először a jövő szombati Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet megnézni, utána pedig december 20-ig lesz látható a helyi plébánián, ahol Beer Miklós váci megyés püspök is megtekinti az alkotást. A Mézeskalácsfalut figuráit egyébként jótékonysági céllal értékesítik, a bevételből a helyi óvodát támogatják.

Borítókép: Iskolások nézik a település mézeskalácsból készült mását Szepetneken 2018. december 4-én. A Zala megyei község jellegzetes épületeit több mint húsz kilogramm lisztből formázták meg a helyi Integrált Közösségi Szolgáltató Tér szervezésében.

Forrás: MTI/Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában