javaslat

2018.09.25. 14:04

Az LMP kiemelt támogatást nyújtana az aktív korú betegeknek

Egy olyan testület létrehozását kezdeményeznék amely gyorsított eljárásban, orvosi vélemény alapján átmenetileg nyilvánítaná munkaképtelenné az érintetteket

Hónapokon át kell igen alacsony jövedelemből élnie azoknak, akik egy megbetegedés miatt dolgozni már nem tudnak, de még nem nyilvánították őket rokkanttá. Rajtuk segítene az LMP egy törvénymódosítással – mondta keddi sajtótájékoztatóján Hohn Krisztina, a párt országgyűlési frakciójának tagja.

A képviselő rámutatott: akinek az orvos nem írja alá a munkaalkalmasságát, az sem közmunkát, sem más állást nem vállalhat, és hónapokon át mindössze a 22 ezer 800 forintos kiemelt foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesül.

Ezek az emberek éhen halnak, mire rokkanttá nyilvánítják őket és jogosultak lesznek a csaknem 50 ezer forintos támogatásra -tette hozzá.

Az LMP ezért egy olyan testület létrehozását kezdeményezi, amely gyorsított eljárásban, orvosi vélemény alapján átmenetileg nyilvánítaná munkaképtelenné az érintetteket – közölte.

A képviselő kifogásolta, hogy a számos támogatás számításánál alapot képező nyugdíjminimum összege még az inflációt sem követte. Emlékeztetett: pártja a 28 ezer 500 forintos értéket legalább 50 ezer forintra emelné.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában