Program

2017.10.31. 15:50

Több pályázati lehetőséget ígér a kisvállalkozásoknak a Jobbik

A Jobbik több pályázati lehetőséget, csökkenő adminisztratív terheket és könnyebb számlázási feladatokat ígér a kis- és közepes vállalkozások számára.

A párt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kis- és közepes vállalkozásokat érintő gazdasági tervüket három csoportra osztották: szakpolitikai intézkedések, gazdasági könnyítések, illetve adópolitikai és más kedvezmények.

Volner János jelezte, hogy elképzeléseiknek csak egy részét ismerteti kedden, a többit későbbi sajtótájékoztatókon mutatják be.

Hangsúlyozta, hogy az állami közbeszerzésekre túlnyomórészt nagyvállalkozások pályáznak, és a beruházások alvállalkozói, „a tápláléklánc alján” elhelyezkedő kivitelezők sokszor nem jutnak hozzá a pénzükhöz. A Jobbik ezért kisebb részekre bontaná a tendereket, így a kisebb vállalkozások is tudnának szerződni az állammal, nem csak az építőipari multik és a „kormányközeli nagyvállalkozók” – fogalmazott.

A foglalkoztatás adminisztrációját azzal könnyítenék, hogy a cégek az új munkavállalóikat akár online is bejelenthetnék.

A frakcióvezető azt is javasolta, hogy az online pénztárgépek legyenek alkalmasak az ingyenes adatátvitelre. A Jobbik arról is gondoskodna, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal működtessen olyan online felületet, amelyen keresztül a vállalkozások eleget tudnak tenni a számlázási kötelezettségeiknek – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában