Oláh Zsolt fitneszedző

2004.12.18. 15:10

Szia! Örömmel és sok reménnyel köszöntelek a BEOL internetes fitnesz rovatában

Ezt a rovatot Neked írjuk, heti frissítéssel, hogy folyamatosan új és aktuális ismereteid legyenek a legújabb sport, mozgás, egészség trendekről és őrületekről. Nem titkolt szándék vezérel, hogy egy kicsit megváltoztassuk a szemléletedet és az egészséges szórakozás, a sport irányában tereljük a gondolataidat. Remélem, elnyerjük a tetszésed és te magad is megérted, miért több a sport mint játék és miért is van rá szükség!

BEOL

A jövőben a Forma Bontó Rekreációs Központ szakemberei (aerobik edzője és életmód tanácsadója) fognak hasznos és gyakorlatias információkat adni, melyeket megfogadva, csipetnyi kitartással fűszerezve elfedheted az esetleges apróbb „testi” hibáidat (amit persze csak te veszel észre a tükörben), valamint tanácsokat kaphatsz lelki egyensúlyod megteremtésének módjára. Az általad feltett kérdések - mert megteheted a Kérdezz! link alatt - nem találnak süket fülekre. A lehető legrövidebb időn belül választ kapsz rá, hogy ne érkezzen későn a segítség.

Mi felkészültünk Rád, de te is felkészültél? Elé mersz állni a kihívásnak? Akkor gyerünk! Azt mondják a bölcsek, az vagy amit megeszel. Ebben van is valami, mert az élelemszerzés az évezredek során végigkísérte az ember történelmét.
[caption id="" align="alignleft" width="300"] Amit eszel, azzá leszel... :)
[/caption]Igaz, ez napjainkra némileg átalakult, a pénz alapú „vadászfegyvert” könnyű egy gyors hamburgerre elsütni. Ebbe elfáradni aligha lehet. A „hambi” amit mint megérdemelt „zsákmányt” a gyomrodba tömsz, arányaiban jóval nagyobb mennyiségű energiát tartalmaz, mint azt a fáradalmaid indokolnák. A több energia viszont – te is tudod – ha nem használod fel, akkor megmarad. Méghozzá nem akár hogyan, hanem zsír formájában. Ez az a rusnya anyag, ami olykor kitölti a bőröd alatti rétegeket és szépen formált „kövérséget” varázsol a testednek, ahelyett, hogy ott izom képződne és „csúnya” sportos alakod lenne. Talán áltathatod magad, hogy milyen fincsi és guszta vagy, hiszen lány létedre felmered venni a miniszoknyát és a haspólót, a fiúk is bomlanak utánad, de elfelejted, még csak a 16 évet töltötted be. Legalábbis ez áll a testnevelési órára szóló felmentéseden. Mert mozogni barátom fárasztó. És éppen ez a lényeg benne. A fáradás során (lásd: mozgás), energiát használsz fel, éppen azt, ami az előbb még megmaradt, és láss csodát, a puha párnák mögött vagy inkább helyett előbújnak az izmok. Egyre karcsúbb, izmosabb és feltétlenül csinosabb leszel. Ha nem ezt teszed, előtted a példa: nézz széjjel az utcákon, ahol most jót mosolyogva a duci felnőtteken ücsörögsz a padon. Javaslom, szólítsd meg néhányukat, és kérdezd meg, mikor és mennyit sportolt utoljára? Ha lehangol a válasz, előtted a múlt. Ők is azt hitték amit te: világ életükben csinosak maradnak. A kilók észrevétlenül csúsztak fel rájuk, ahogyan rád is, rövidítve ezzel az életet és rontva az életminőséget. Valóban ez kell neked?

Legyél okos, MOZDULJ! A következőkben Neked, az ifjú titán generációnak szóló cikkeket olvashatsz, közérthető formában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!