Sportgazdaság

2023.11.20. 16:02

A magyar válogatott sikere milliárdos bevételt jelent

Vasárnap a Montenegró elleni hazai 3-1-es győzelemmel a Marco Rossi vezette magyar labdarúgó-válogatott 1985 óta nem látott sikert hajtott végre: selejtezős csoportja első helyén végezve kvalifikálta magát egy világversenyre – jegyzi meg cikkében a Magyar Nemzet. A siker milliárdos bevételt jelent a Magyar Labdarúgó-szövetségnek.

MW

A győztes magyar válogatott tagjai ünnepelnek a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A 2024-es németországi Európa-bajnokságra való kijutás máris milliárdokat hozhat az MLSZ konyhájára, és ha Szoboszlai Dominiknek igaza lesz, az Eb-n ez az összeg még a többszörösére is nőhet, írja a Magyar Nemzet.

A szakmai siker óriási, Marco Rossi két legendás szövetségi kapitány nyomdokába lépett vasárnap: Mezey György 1986-os vb-re kijutó csapata óta elsőként lett csoportgyőztes a selejtezőkön és Baróti Lajos 1976-os válogatottja óta elsőként zárta veretlenül az évet (idén tíz meccsen hat győzelem és négy döntetlen volt a mérleg).

 A nemzet aranylábú fiai most valóban aranyat érnek: a jövő évi Eb-re való kijutással máris 9,5 millió eurót, napi árfolyamon több mint 3,5 milliárd forintot kereshettek.

Ennyivel jutalmazza az Európai Labdarúgó-szövetség az Eb-re kijutó válogatottakat a szerb Sportal.blic.rs értesülése szerint. Az UEFA 301-ről 371 millió euróra emelte a 2024-es Európa-bajnokság díjalapját, és ebből az a 9,5 millió euró, amit a mind a 24 résztvevő ország szövetsége megkap, csak az alap.

Magán a tornán minden egyes szerzett pontnak további jelentősége van, emeli ki a Magyar Nemzet

A csoportkörben a döntetlenért 750 ezer euró, a győzelemért 1,5 millió jár. A nyolcaddöntőért további kétmilliót, a negyeddöntőért 3,25 milliót, az elődöntőért ötmilliót, a döntőért hétmilliót, az aranyérem megszerzéséért tízmilliót fizetnek.

Az Eb-n megkereshető maximális összeg 34,25 millió euró, mintegy 12,4 milliárd forint. Ebből még csak 9,5 milliót „hívtunk le”, van még miért dolgozni.

A cikk folytatása a Magyar Nemzet oldalán olvasható el!

December 4-én, két nappal a csoportsorsolás után indul a jövő évi, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra szóló jegyek értékesítésének második szakasza a német szövetség (DFB) hétfői bejelentése szerint. Addigra huszonegy válogatott szerez indulási jogot a kontinensviadalra – a magyar csapat már múlt csütörtökön kijutott –, és ezen együttesek szurkolói juthatnak belépőhöz. A következő értékesítési szakasz jövőre esedékes, amikor mind a 24 résztvevő ismert lesz. Az első körben 1,2 millió jegyet adtak el a szervezők a jelentkezők között, ekkor még csak a házigazda német válogatott csoportmérkőzéseinek helyszíne és dátuma volt ismert.
A legolcsóbb belépők 30 euróba (11 400 forint), a legdrágábbak 1000 euróba (380 ezer forint) kerülnek. A pótselejtezőket márciusban tartják, a csoportsorsolásra jövő szombaton kerül sor Hamburgban. A 24 csapatos Eb-t június 14. és július 14. között rendezik Németország tíz városában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában