la liga

2021.05.25. 14:50

Negyvenévesen is a legmagasabb szinten játszik Joaquín

Egy évvel meghosszabbította lejáró szerződését Joaquín, a Real Betis labdarúgócsapatának kapitánya, aki így 40 évesen is játszani fog a spanyol élvonalban.

Joaquin of Real Betis Balompie during the La Liga Santander match between Real Betis and SD Huesca at Estadio Benito Vilamarin in Sevilla, Spain on May 16, 2021. (Photo by Jose Luis Conteras/DAX Images/NurPhoto) (Photo by DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / DAX Images / NurPhoto

Fotó: Jose Luis Conteras

A középpályás, aki júliusban éri el a „negyedik ikszet”, 2000-ben, 19 esztendősen mutatkozott be a sevillai együttesben,

majd 2006-ban a Valenciához igazolt. Később a Malagában és a Fiorentinában is szerepelt, mielőtt 2015-ben visszatért a Betishez.

A spanyol első osztályt tekintve a második helyen áll a lejátszott mérkőzések számában: 579 meccsen lépett pályára, ennél több találkozója – 622 – csak a Barcelona volt kapusának, Andoni Zubizarretának van.

Joaquín messze nem csak mellékszereplője a gárdának, a most véget ért idényben 30 mérkőzésen lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve, s tevékenyen részt vállalt abban, hogy a Betis a hatodik, Európa-liga indulást érő helyen végzett a La Ligában.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában