Lakberendezés

2010.01.20. 10:09

Irány Barcelona!

A világ tíz legvonzóbb nagyvárosai között Barcelona kétségkívül előkelő helyen szerepel. Építészete, kulturális élete, hagyományai és modern tradíciói könnyen elcsábítják az odalátogatót.

BAMA

A hagyományok ápolása, a merész újítások és a művészi kísérletek keveredése adja e nyüzsgő nagyváros ezer arcát. A modern építészet rajongóinak bizony komoly fejtörést okoz, hogy az utóbbi években nyílt megannyi design hotel közül melyiket válassza, ezt a dilemmát nehezíti a legújabb, a tavalyi év végén debütált Mandarin Oriental Barcelona.

A Mandarin Oriental Hotel Group 25 országban működteti szállodaláncát, de ez az első, amelyet Dél-Európában nyitottak meg. A szálló központi elhelyezkedése kényelmet biztosít a katalán fővárosba érkező turistáknak. A Passeig de GrÀcia-n elhelyezkedő egykori bank épület önmagában is figyelemreméltó, melyben méltó helyet talált a 98 szobás hotel. A belsőépítészeti kialakítással és az enteriőrök berendezésével a letisztult vonalvezetésű bútorairól ismert, milánói székhelyű építésznőt, Patricia Urquiola-t bízták meg. Urquiola többek között olyan nagy hírű cégeknek dolgozott, mint a Foscarini, B&B Italia, Alessi, Capellini…

A tervezőnő Mandarin Oriental Barcelona Hotelben az időtálló elegancia jegyében a fehér szín uralta letisztult designt valósította meg. A szögletes, merev formák lágyítására pedig különleges origamira hasonlító térelválasztókkal teremtett könnyedséget. A csipkeformák és árnyékaik játékosságot visznek az elegáns térbe, amelyet függő kaspókba ültetett növények törnek meg. A letisztultság és a cseppnyi skandináv stílus a szobák kialakításánál is elsődleges szempont volt. A wellness központ törökfürdő hangulatát a füstös kiegészítők és a türkizzöld szín adja, a tetőtéri pihenőről nyíló panoráma pedig garantáltan lélegzetelállító.

- Katalán luxus a Lakáskultúra galériájában >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!