Lakberendezés

2010.01.15. 15:40

Donna Karan trópusi rezidenciája

A divatszakma nyüzsgő világa a csillogó felszín mögött fárasztó munkát jelent, amelyet a legjobban egy minden kényelemmel felszerelt trópusi nyaralóban lehet kipihenni. A Karib-tengeri térségben, a világ zajától távol eső helyen álmodta meg házát Donna Karan, a divat világának egyik koronázatlan királynője.

BAMA

Az álom egy helyi nyersanyagból, trópusi dekorációs elemekkel készült a több épületből álló családi nyaraló.
"Kíváncsi voltam hogyan varázsolhatom ide, a lakóhelyünktől három és fél órányi utazásra lévő Caicos szigetére az általam olyannyira kedvelt Bali hangulatát" - nyilatkozta a tervezőnő. Az egyszerűségében vonzó, modern tengerparti ház stílusa a kelet és nyugat házasságából született. A kiépítetlen tengerparton elhelyezkedő területen három villa és három nyitott pavilon épült fel. A komplexum tökéletességét a végtelenségbe nyúló, csodás fürdőmedence erősíti, amely körül napernyőkkel fedett napozóágyakon lehet pihenni.

A fantasztikus ingatlan ötlete különleges körülmények között született. Donna Karan 9 évvel ezelőtt ünnepelte férjével, Stephan Weiss-szel 17. házassági évfordulójukat ezen a környéken. Férje egy gyönyörű gyűrűvel ajándékozta meg, amelyet e csodás földterület tulajdonával viszonzott a divattervező. A sors szomorú fordulata, hogy Donna férje hat hónappal később rákban elhunyt, ám halála előtt megkérte feleségét, hogy építsen itt egy házat három gyermekük számára, melyben a később bővülő család is elfér. Így a tervekben e nagy családi közös nyaralás alapötlete valósult meg.

"Három órányira New Yorktól egy olyan búvóhelyet alakítottam ki, amely kedvenc helyem, Bali hangulatát idézi, és ahol tökéletes boldogságban és nyugalomban pihenhetünk." - meséli Donna. A főépület és a három vendégvilla mellett külön helyet kapott egy jóga, és egy spa pavilon is. A bel- és kültéri helyszíneket Versace bútoraival rendezték be, díványok, babzsákok, napozóágyak kaptak helyet a villákban és a medence körül. A Zen esztétikát megvalósító stílus uralkodó színei a lenvászon fehér és a nyers fa elemek meleg barna tónusa, illetve kettőssége uralja az egész koncepciót, melynek ars poeticája: együtt élni a természettel.

- Donna Karan luxusnyaralója a Lakáskultúra képgalériájában >>>

Ezek is érdekelhetik