Zongora sorozat

2017.10.10. 06:58

Jevgenyij Koroljov és Balázs János koncertje Budapesten

Jevgenyij Koroljov október 16-án a Zeneakadémián, Balázs János október 24-én a Müpában ad koncertet az MVM Koncertek A Zongora sorozat új évadában.

Jevgenyij Koroljov Bach-sorozatának 3. hangversenyének programja átöleli a Bach-i életmű legfontosabb alkotásait. Az invenciók, partiták, szvitek és a fúga művészete egyenként is nagy kihívást jelentenek az előadó számára. Az esten elhangzik többek között az e-moll partita és a Tizenöt háromszólamú invenció.

Balázs János zongoraestjének gerincét Chopin 24 prelűdje és Rahmanyinov 2. zongoraszonátája alkotja, valamint Liszt Spanyol rapszódiája és Rahmanyinov cisz-moll prelűdje szólal meg A Zongora-sorozat 2017. évi szériájának őszi évadában.

Jevgenyij Koroljov zárkózott, visszahúzódó művész, aki különleges vonzódást érez Bach zenéje iránt. A közönségét látványos attitűdök nélkül, rendkívüli művészi és interpretációs képességével és a tolmácsolt művek lenyűgöző spirituális megértésével győzi meg. A budapesti közönség novemberben és áprilisban hallhatta Jevgenyij Koroljov 4 részből álló Bach-sorozatának első két koncertjét.

Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész előadásait egyéni zenei látásmód jellemzi. Hitvallása, hogy a zene csakis a lélek legmélyebb és legőszintébb érzelmeiből születhet meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!