Kultúra

2014.06.02. 17:52

Egy pálinkával indult a Kopott Formák sikertörténete

Harmadrészt Békés megyei, teljes egészében dél-alföldi csapat a Kopott Formák. A zenekar néhány hete a BEOLovízión a Valóságtól távol című dalával kiérdemelte a szakmai zsűri különdíját.

Sz. Gy.

– Köszönet azért, hogy most itt is mesélhetünk magunkról, és így zenekarunk története sokakhoz eljuthat. Olyan közvetlenül szólunk most hozzátok, ahogyan és amit közvetítünk mások felé, amilyenek mi is vagyunk – mondja elöljáróban Olgyay Ádám, énekes-basszusgitáros, a Kopott Formák zeneszerzője.

Mint fogalmaz, történetük úgy kezdődött, hogy 2011 augusztusában a SZIN fesztiválon összefutott Dér Ferenccel, a dobossal, akivel már régről ismerték egymást, még gyermekkorukban egy zeneiskolába jártak.

– Felhajtottunk egy pálinkát, aztán Feri kérdezte, hogy tudok-e basszusgitározni, mert ismer egy gitáros arcot, és már kész is volna a banda – mondja korábbi szavait igazolva, meglepő közvetlenséggel.

– Mondtam neki, hogy nem igazán tudok basszerozni, ám néha mégis játszogatom rajta, és otthon van is egy hangszerem, meg egy csomó dalötletem. Megegyeztünk, hogy keresünk egy próbatermet, és néhány héten belül megszólaltak az első közös akkordok.

A Kopott Formák a jelenlegi formában – egy tagcserével, amikor a zenekarhoz csatlakozott a kétsopronyi gitáros, Tóth Árpád – 2012 ősze óta működik, s bevallásuk szerint azóta megtalálták azt a hangot, amelyen szólniuk kell.

– Ez a hang persze időről időre formálódik, változik, de a mélyben marad ugyanaz. Nagyon fontosnak tartom, hogy nem csak a zene az, ami összeköt minket, hanem a kezdetektől köztünk lévő emberi harmónia is: a barátság. Ilyen közegben lehet igazán alkotni, azzal pedig gond egy szál se. Mindig újabb dalokon dolgozunk, felvételeket készítünk, videoklipezünk és koncertezünk egyre nagyobb lendülettel – beszél immár a csapat jelenéről az énekes.

A fontosabb állomásokról szólva elmondta: tavaly készült el a Spanom gyere című daluk, amelyről videoklipet is készítettek. Ezt követően forgatták a Valóságtól távol videoklipjét. Jelenleg egy hét dalt tartalmazó kislemezen dolgoznak, mely terveik szerint augusztus folyamán ölt testet CD formájában, és terveik szerint az interneten is elérhetők lesznek a dalok.

A csapat egyébként is igen aktív a világhálón: klipjeik megnézhetők a YouTube-on, a zenekarral kapcsolatos információkat pedig a facebook.com/Kopottformakofficial címen a legnagyobb közösségi oldalon is figyelemmel kísérhetik az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!