Kultúra

2013.12.26. 16:25

Oláh Gergő és a Hétköznapok hősei Berényben

A 2012-es X-faktor győztese, Oláh Gergő volt a sztárvendége a mezőberényi Tízváros Alapítvány napokban megrendezett évzáró bankettjének, amelyen ismét átadták a Hétköznapok hősei elnevezésű elismeréseket is.

P. G.

Süveges Szabolcs, az alapítvány elnöke lapunknak elmondta, hetven százalékban hátrányos helyzetű embereknek szolgálnak, őket segítik, éppen ezért is igyekeznek minden alkalmat megragadni, hogy olyan személyiségeket mutathassanak be, aki jó példával szolgálnak arra, hogy a nehézségeket leküzdve ki lehet emelkedni.

– Amellett, hogy kiváló előadóról van szó, ezek miatt a szempontok miatt is hívtuk meg Oláh Gergőt az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban megtartott rendezvényre, amely jótékony célokat is szolgált – fogalmazott a szervezet vezetője. Ugyancsak az eseményen nyújtották át a Hétköznapok hősei elnevezésű elismeréseket, amelyeket idén szociális és kulturális téren végzett munkájáért Borgula Györgyné, illetve ugyanezen a területen kifejtett tevékenységéért a Tímár-házaspár, Tímár Zoltán és Tímárné Csák Tímea vehetett át. Ők mindketten a helyi nagycsaládos egyesületben is fontos szerepet töltenek be. Az eseményen Siklósi István polgármester az utat mutató, jó példák fontosságáról szólt. A rendezvényen egyébként több száz érdeklődő vett részt.

Az alapítvány száz karácsonyi csomagot adott rászoruló családoknak. A Baptista Szeretetszolgálattal közös akciójuk részeként játékok, ruhaneműk és kisebb részben tisztálkodási szerek jutottak el olyan hátrányos helyzetű gyermekekhez, illetve családjaikhoz, akiknek nem biztos, hogy lett volna karácsonyi ajándékuk az ünnepen. 

Ezek is érdekelhetik