Kultúra

2013.07.08. 10:18

Léna fekvőbringára váltott

Bár indiai útja óta nem vállalt be nagyobb lélegzetű, több hetes, hónapos utat az orosházi bringás utazó, Lénárt Léna Ferenc, azért továbbra is a kerékpáros életforma népszerűsítője a maholnap ötvenes sportember.

BEOL

Legutóbb például Gyergyószentmiklósig tekert el négy nap alatt, ahol korábbi útjairól tartott előadásokat, egyet az egyetemen, egyet pedig a művelődési otthonban. Ezen túl Magyarországon is számos előadásra várják, melyekre természetesen kerékpárral utazik el.

Az idei év egyik nagy újítása, hogy Léna kerékpárt váltott: a klasszikus kétkerekű helyett úgynevezett fekvőbringával rója a kilométereket, mely sok tekintetben praktikusabb jármű, mint a hagyományos kétkerekűek.


Kérdésünkre elmondta, hogy most nem készül a korábbi (India, Kína, Európa) útjaihoz hasonló vállalkozásra, ám nem tett le régi nagy álmáról, hogy Alaszkától Dél-Amerikáig áttekerjen az Újvilágon.

Az orosházi bringás izgatottan várja a nemzeti olajtársaság Magyarország Kerékpáros Nagykövete pályázatának eredményét, ugyanis ő maga is jelentkezett, mert nagy kihívásnak tartja a bringázás népszerűsítését ebben a formában is.

Talán kevesebben tudják, hogy Léna egyúttal lelkes állatvédő aktivista is, rendszeresen önkéntes munkát végez a helyi kutyamenhelyen, s örömmel újságolta, hogy Németországból nagyobb mennyiségű adomány érkezett, mely néhány hónapig garantálja az általuk gondozott négylábúak biztonságos ellátását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!