Kultúra

2013.06.18. 15:03

Az ifjú csabai figaró sikere Belgrádban

Kiválóan szerepelt a nemrégiben Belgrádban megrendezett Adria Kupa fodrászversenyen a 20 éves, békéscsabai Szeverényi Dániel.

Ny. L.

A fiatalember a Total look (teljes megjelenés) kategóriában ezüstérmet szerzett, a progresszív hajvágásban hetedik, összetettben bronzérmes lett. A teljes megjelenés versenyszámban a modellje Farkas Beatrix, a hajvágásnál Simon Elizabeth volt, a sminkeket Hunya Lilla készítette.

Szeverényi Dánielt édesapja, Szeverényi Mihály mesterfodrász, a Magyar Országos Szakmai Ipartestület életműdíjasa készítette fel. Szeverényi Mihály ezt az elismerést az évtizedeken át folytatott kiemelkedő és önzetlen szakmai munkájával érdemelte ki.

Dániel a magyar bajnoki aranyérmek után első alkalommal indult rangos nemzetközi versenyen, jövő ősszel pedig megcélozza a frankfurti fodrász-világbajnokságot. Előtte a jövő áprilisi moszkvai Eb-re utazik tanulmányútra, ahol fotózhat, tovább tanulmányozhatja, hogy merre tart a szakmában a világ.          

Szeverényi Mihály elmondta, fia a korábbiakhoz képest vágástechnikában, kreativitásban és formaérzékben egyaránt fejlődött, és büszke arra, hogy követi őt a nagy versenyeken, a magyar színek képviseletében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!