Kultúra

2013.01.20. 08:19

Békés megyei kultúralovagok

Két Békés megyei személyiség munkásságát ismerték el a Magyar Kultúra Lovagja címmel.

p. g.

A kortárs képzőművészet fejlesztéséért a Magyar Kultúra Lovagja címmel tüntették ki a fővárosi Hagyományok Házában megtartott szombati ünnepségen Csuta György békési festőművészt. A kulturális örökség megmentéséért Posztumusz a Magyar Kultúra Lovagja címet adományozták dr. Bereczki Imre dévaványai helytörténésznek.

Az Egyetemes Kultúra Lovagja, a Magyar Kultúra Lovagja és posztumusz a Magyar Kultúra Lovagja elismeréseket a Falvak Kultúrájáért Alapítvány kuratóriuma a Kultúra Lovagrendje nemzetközi tanácsadó testülete javaslata alapján adományozta összesen 36 külföldi, külhoni és anyaországi személyiségnek.

Csuta György lapunknak elmondta, megtisztelőnek tartja, hogy a döntéshozók méltónak találták a címre. A békési festőművész laudációjában egyébként külön kiemelték a város életében betöltött kiemelkedő szerepét és a hazánk művészetért tett kimagasló munkásságát.

- Egészen elképesztő érzés volt, amikor közvetlenül előttem Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának neve hangzott el. Bár ő nem tudott jelen lenni az ünnepségen, mégis hihetetlennek tűnt, hogy egy ilyen
személyiség után én következhettem - fogalmazott Csuta György, akit a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének békési szervezete a békési önkormányzat támogatásával terjesztett fel a címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!