Kultúra

2012.02.14. 18:26

Nagyok voltak - a TV2 vetélkedőjén vettek részt

A Nagy Vagy! televíziós sportvetélkedő országos döntőjében az ötödik helyen végzett a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola csapata a minap.

Ny. L.

— A televíziós fordulókra bejutott 54 csapat közül a döntőbe kerültünk, ahol a 6 legjobb csapat versenyzett az egymillió forintos fődíjért és a számos egyéb nyereményért. Először indultunk, mi voltunk az egyetlen ilyen csapat a döntő mezőnyében — mondta Kucseráné Szabó Mária, az iskola igazgatója.

Az interneten látta a versenyfelhívást még tavaly tavasszal Debreczeni Dezső hétszeres kick box világbajnok, az intézmény testnevelője, sportszervezője. Neveztek, aztán elkezdődött a válogatás, a felkészülés.

— Családi sportvetélkedőről lévén szó, a csapatban szülők is helyet kaptak az alsós és felsős diákok mellett — hangsúlyozta Debreczeni Dezső.

Többek között szülőként versenyzett Csicsely Szilvia háromszoros kick box világbajnok is. Az együttesekhez a selejtezőben, az elődöntőben és a döntőben is sorsoltak egy-egy országosan ismert személyiséget, így a csabaiakhoz először Katus Attila aerobik-világbajnokot, aztán Gergely István olimpiai aranyérmes vízilabdakapust, majd Dér Henit, a Sugarloaf zenekar énekesét.

Az erzsébethelyi iskola sikeres együttesének tagjai Zahorán Előd, Kertész Petra, Zahorán Kincső, Baukó Réka, Bánszki Kitti, Kiss Bence, Dodony József tanulók, Csicsely Szilvia, Viczián Mihályné, Imris Angelika, Tóth Csaba szülők és Debreczeni Dezső testnevelő voltak.

— Gondos válogatás után 30 fősről szűkítettük a keretünket, mire kialakult a csapattagok és a tartalékok névsora — magyarázta Debreczeni Dezső, aki a csapatkapitányi tisztséget is ellátta.

— A feladatokat megkaptuk interneten, és kemény gyakorlás következett. Szárazföldi, vízi és légi versenyszámokat egyaránt teljesíteni kellett. Az ezekhez szükséges eszközök legyártásában segítettek a szülők, a jaminai mesterek. Ötvenfős különbusszal, autókkal jöttek drukkolni Budapestre, felemelő volt ezt az összefogást megélni.

Az ötödik helyért egy martfűi wellness-hétvége mellett 200 ezer forint értékű sportszercsomagot nyertek, ami segítheti a felkészülésüket a következő Nagy Vagy! szereplésre. Mert ahogy az iskolában mondták, nem lehet kérdéses, hogy tapasztalatokkal felvértezve újra nekivágnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!