Kultúra

2012.02.22. 20:45

Klubot alapítottak az orosházi blues- és rockrajongók

Bár az orosházi zenei élet nem igazán ontja az országos, nemzetközi hírű előadókat, a város mégis a rock és a blues fellegvárának számított.

BEOL

Ezt a hagyományt próbálja feléleszteni néhány negyvenes, ötvenes, hatvanas, és persze tizen, huszon és harmincéves zenekedvelő: klubot hoztak létre azért, hogy az általuk kedvelt kultúra értékeit ápolják, továbbadják a fiataloknak.

Az Orosházi Rock és Blues Klubot a napokban jegyezték be. Az egyik alapító, illetve a szervezet elnöke Mihály Zoltán.

- Már lassan 30 éves álmunk válik valóra Lénával, akivel közösen hoztuk létre a klubot. Az  orosházi zenei életben mindig is jelen volt a rock és a blues. Voltak ugyan próbálkozások, de átütő siker nélkül: a nyolcvanas évek elején a Piros Presszóban a Rockpanoráma, majd a kilencvenes években a Talon sörözőben élő koncertek szóltak, ez volt a helyi blues klub. Majd jött a Kétárbócos, ahol inkább a fiatalabb generációk számára rendeztek alternatív koncerteket - idézte fel az előzményeket az elnök.

- Léna a kétezres évek elején a régi könyvtárban két évig rocktörténeti elöadásokat tartott, majd jött a Blues Café, egy másik a blues-kocsma a Kossuth utcán., ahol különféle rock, és blues-zenei csemegéket hallgathattunk szombatonként.

Ezen kívül a kilencvenes évek elején mintegy egy évig a helyi Rádió 47 hullmáhosszán minden vasárnap este Rockpanoráma műsorommal jelentkezhettem. Sajnos mindezek megszüntek de a rock és blues iránti vonzalmunk csak erősödött, hiszen a rock örök és elpusztíthatatlan!

- Klub formájában szeretnénk most már tömöríteni a rock és blues rajongók táborát - tette hozzá a jelenről szólva. Célunk, hogy mindazt az élményt, örömet, tudást és tapasztalatot amit ezek a zenét nekünk, öregeknek adott, átadhassuk a fiatalabb generációnak. Reméljük hogy az igényesebb zenét szerető fiatalok és idősebbek egyaránt örömmel fogadják ezen kezdeményezésünket. Egy rendszeresen működő, állandó klubot szeretnénk, ahol kellemesen, jó hangulatban, barátságban, igényes körülmények között el tudjuk tölteni szabadidőnket. Terveink között szerepel, hogy élő zenével gazdagítsuk programjainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!