Kultúra

2012.02.07. 10:54

Elkészült a Borsodi Blue első albuma

A napokban jelenik meg a Borsodi Blue zenekar első albuma. A békéscsabai banda Moonshine & Wine című lemezén tíz saját szerzemény hallható.

BEOL

Borsodi László első blues formációját Virga Negra néven 2000-ben hozta létre, mellyel csodálatos éveket élt meg. A gitáros-énekes legfőbb vágya azonban egy saját dalokat játszó csapat volt, ezért 2005-ben megalakította a Borsodi Blue nevű quartettet.

A békéscsabai székhelyű együttes az első hanganyagát, a Hit The Road And Live The Blues-t három éve készítette el. Az öt számos EP-t napjaink egyik legsokoldalúbb gitárosa, a padovai származású Enrico Crivellaro ajánlotta a zenekedvelők figyelmébe, aki a Borsodi Blue-t az európai feljövő bluesgeneráció egyik legizgalmasabb formációjaként jellemezte.

 A zenekar első teljes hosszúságú lemeze a napokban jelenik meg. A korábban már többször beharangozott Moonshine & Wine című CD-n tíz szerzemény található. A blues, a soul és a jazz határán mozgó, gazdag harmóniájú dalok zenéjét Borsodi László, míg a szövegeket Little G. Weevil jegyzi.

Az együttes névadójának technikás, ötletes gitárjátékáról, szenvedélyes énekéről, valamint muzsikustársai, Magda Lajos (billentyűs hangszerek), Pfeff Márton (basszusgitár) és Teleki Pál (dob) teljesítményéről csakis az elismerés hangján beszélnek a kritikusok. Az élőben felvett dalokban olyan kiváló zenészek is közreműködtek, mint az ugyancsak békéscsabai Pribojszki Mátyás, illetve Abbas Murád és Csizmadia Dávid.

A Borsodi Blue pénteken este mutatja be az albumot a békéscsabai Elefántban, ahol rendszeresen hallható Borsodi László és csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!