Kultúra

2011.12.08. 20:27

A kutya vacsorája - 11 dal gumicsontba zárva

Gyumicsont alakú pendrájvon adta ki első albumát Gumicsont néven A kutya vacsorája elnevezésű zenekar, melynek békéscsabai tagja is van Köles István Jr. kongás személyében.

K. Gy.

Mára már nem szinonímája az albumnak a lemez kifejezés, hiszen egyre eredetibb módját választják az előadók annak, hogy zeneanyagaikat eljuttassák a közönséghez. Ma még a cd a leggyakoribb, ám vannak, akik és/vagy online boltokra bízzák a terjesztést, legutóbb a PASO (Pannonia Allstars Ska Orchestra) pedig mobil appot készített, melyen új kislemeze (bocsánat, EP-je) hallható, egyelőre Androidon, de ígérik, lesz Apple iOS-ra is PASO app.

A kutya vacsorája ötlete is bevonulhat a zeneterjesztés históriájába, hiszen a gumicsont alakú pendrájv telitalálat. Sajnos még nem volt módunk látni fizikai valóságában a le..., akarom mondani adathordozón terjesztett albumot, ám meghallgatni igen. Egyrészt a dalok nagy része már jól ismert a koncertlátogatók, a rádióhallgatók és persze a YouTube-on gyakorta megfordulók számára (Mindenkinek saját plázát, Még egy tánc), másrészt pedig a Lángoló Gitárok zeneblogon már megvolt a premier: egy ideig online meghallgatható a teljes zeneanyag.

A kutya vacsorája zenekarról már többször írtunk, hiszen a Békés megyei zenei és médiavilág ismert alakja, Köles István Jr. is erősíti a ritmusszekciót a supergroupban. Nem véletlenül használjuk ezt a kifejezést, hiszen A kutya vacsorájára abszolút illik ez a meghatározás: más zenekarokban is nevet szerzett (igaz, ezekben párhuzamosan dolgozó) muzsikusok alkotják: Gerdesits Ferenc (Quimby, Üllői Úti Fuck, Marlboro Man), Kovács Geri (Soerii & Poolek, Volkova Sisters), Nemes Zoltán(Jambalaya, HOBO), Varga Laca (PUF, Hiperkarma, Jambalaya, Frenk) és Varga Livius (Quimby) és természetesen Köles István Jr.

Békés megyei koncertről egyelőre nem tudunk, az azonban bizonyos, hogy a Gumicsonton december 27-én rágódhatnak a zenekar rajongói a fővárosi Gödörben.

A Lángoló Gitárok felkésére a békéscsabai kongás a következőt nyilatkozta a Gumicsontról, mely találóan fejezi ki, miért ajánljuk az anyagot mi is mindenkinek, aki kedveli az igényes zenét:

Zene legényeknek, hogy fogják meg a lányok… kezét. Zene leányoknak, hogy kapják el a fiúk… lényegét. Zene hajléktalanoknak és házasoknak. Zene el- és enerváltaknak. Zene nagyvárosba szorult vidékieknek metrózáshoz. Album otthoni veszekedések hangulati aláfestéséhez. Zene energiavámpírok ellen (az ágytámla felé akasztva védelmet szolgáltat). A szövegek tartalmazzák a választ az élet, a világmindenség meg a minden eddig megválaszolatlan kérdéseire, kivéve, ha gyerekek kérdezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!