Kultúra

2011.09.03. 20:41

Egy nap, három program Körösladányban

Egyetlen nap alatt három nagyszabású rendezvénynek adott helyet szombaton Körösladány.

P. G.

Fotó:

Közel négyszáz érdeklődő részvételével tartották meg a művelődési házban a „Körösiek és a ladányiak” találkozóját. Az Őszikék Nyugdíjas Klub által élete hívott rendezvény lényege, hogy minden évben megtartják azoknak a településeknek az összejövetelét, amelyben szerepel a Ladány vagy a Körös név. A sorozat 2005-ben Körösladányban indult, s most visszaért a településre.

A művelődési ház nagytermét zsúfolásig megtöltő programmal párhuzamosan a kulturális intézmény előtti téren immáron tizenharmadik alkalommal rendezték meg a népi ételek főzőversenyét, amelyre ezúttal huszonnégy csapat nevezett.

A gasztronómiai formációk a pörkölttől a flekkenen át, a legényfogó levesig a legváltozatosabb ételeket készítették el. Mások mellett főztek a Bűbájos boszik, a Kondéros Kommandósok, az önkormányzat, az óvoda, az ÁMK dolgozói, a postások és a vadászok is.

Ugyancsak szombaton vághattak neki a három kategóriában kiírt II. Sárrét Teljesítménytúrának a vállalkozó kedvű sportemberek. A Rockenbauer Pál Természetjáró Egyesület programja ezúttal is szép tájak látványával ajándékozta meg a versengőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!