Kultúra

2011.08.19. 19:53

Lecsófesztivál Varga Viktorral és Matyival, a hegedűssel

Pataky Attila, Dina és Varga Viktor is fellép a 11. Békéscsabai lecsófesztiválon, melyen 19-félét kóstolhatnak az érdeklődők a paprika-paradicsom-hagyma alapú ételből.

cs. r.

A 11. Békéscsabai Lecsófesztivált pénteken sajtótájékoztatón ajánlotta a közönség figyelmébe Frankó Attila, a szervező Frankó Produkciós Iroda vezetője. Békéscsabán a Csaba Center előtt augusztus 25-28-ig tartó rendezvényt igazi családi programnak szánják, valamennyi program ingyenes. Mindent megtesznek, a közönség jó hangulatáért, kényelméért, élményteli szórakozásáért és biztonságáért. A tegnapi sajtótájékoztatón az ezért felelő partnereket is bemutatta az irodavezető. Kiderült, minden eddiginél színvonalasabb vendéglátásban lesz része az idelátogatóknak.

A fesztivál négy napján 19 féle lecsót kínálnak a lecsósátorban. Szigorúan veszik, hogy 18 éven aluliak ne juthassanak hozzá szeszes italhoz a rendezvényen. A fiatalok testi-lelki egészségére ezúttal is odafigyelnek, teret és szót kapnak a megelőző D.A.D.A-program szakemberei. A gyermekek és a felnőttek épülésére balesetvédelmi bemutatót szerveznek és a KRESZ friss változásaira is kitérnek.

A szervezők jó szívvel ajánlják a kirakodóvásárt, a főzőbemutatót, továbbá az ötven csapat részvételével tartott főzőversenyt. Színpadi programok sora, sztárok fellépése emeli a hangulatot. Többek között Pataky Attila, Dina, Varga Viktor, Matyi és a hegedűs lép a közönség elő, továbbá Békéscsaba tehetséges táncosai, előadói. A Szeretlek Békéscsaba Egyesületnek is nyilvánosságot adó fesztiválnak nem titkolt célja, hogy bemutassa a megyeszékhely értékeit.

A sajtótájékoztatón jelen volt Balogh Sándor, profi ökölvívó, aki szeptember 9-én Udinében lép ringbe. A mérkőzésre szurkolói buszt indítanak.

A karitatív programok most is hangsúlyosak. Idén is lesznek például egészségügyi szűrővizsgálatok, továbbá számítanak a véradókra is. A tájékoztatón elhangzott, a Frankó Produkciós Iroda programjaihoz kapcsolódó véradásokon az elmúlt tíz évben összesen 700 liter vér gyűlt össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!