Kultúra

2011.08.29. 19:20

Berényi lány lett Miss Mazsorett

Eredményesen szerepeltek a Mezőberényi Mazsorett Együttes tagjai a horvátországi Porecben a múlt hét végi Európa-bajnokságon.

P. G.

A csapat két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet, illetve több kiváló helyezést szerzett. A kétszeres Európa-bajnok Molnár Zsuzsi emellett a kontinensviadal legszebb versenyzőjének járó „Miss Mazsorett” címet is kiérdemelte.

A péntektől vasárnapig tartó megmérettetésen tucatnyi európai ország több mint háromezer versenyzője vett részt, köztük a kontinens legerősebbjének számító csehek és szlovákok. Az idilli környezetben, a horvát tengerparton fekvő Porecben azonban a mezőberényiek hamar elnyerték a helyiek, s ami legalább ilyen fontos, a zsűri szimpátiáját.

A pénteki nyitónapon a Molnár Zsuzsi, Szőcs Viki, Mezei Gréti, Varga Anita, Rück Noémi, Kótai Évi, Balán Viki senior mini-formáció megérdemelten szerezte meg az aranyérmet. Botos senior szólóban kettős mezőberényi siker született: az aranyérmet Molnár Zsuzsi érdemelte ki, míg a dobogó második fokára holtversenyben Szőcs Viki állhatott fel.

Junior botos szólóban Hoffmann Anna a harmadik lett a roppant erős mezőnyben. Hajdú Zita junior botos szólóban, Molnár Zsuzsi senior pom-ponos szólóban ötödik helyet szerzett. A hatodik helyet érdemelte ki Kozma Ági és Szegedi Zita botos cadet duóban, Hajdú Zita—Tóth Lilla junior botos duóban, valamint a juniorok a botos csapatversenyben. Ezenfelül megannyi egyéb értékes helyezést is magáénak tudhat a mezőberényi hölgykoszorú.

Az együttes teljesítményére a koronát pedig szó szerint és átvitt értelemben is Molnár Zsuzsi tette fel, akit szombaton a kontinensviadal legszebb, legbájosabb versenyzőjének, „Miss Mazsorettnek” választottak.
Érdekesség, hogy az Európa-bajnokságon résztvevő tizenöt magyar település csapatai közül a mezőberényi lányokon kívül csak a debrecenieknek és a rédeieknek sikerült érmet szerezniük. Így a közép-békési település csapata ismét hazánk legeredményesebb együttese lett. A küzdelemnek egyébként az a poreci sportkomplexum adott otthont, ahol néhány évvel ezelőtt a kézilabda-világbajnokság több mérkőzését is megrendezték.

Mezeiné Szegedi Erzsébet, az együttes vezetője elmondta, hogy a helyi és a megyei önkormányzat támogatásának segítségével összesen tizenöt számban állhattak rajthoz az EB-n. A csapatot létrehozó és már csaknem tizenöt éve vezető szakember hangsúlyozta, az együttes jóval a várakozáson felül szerepelt.

— Rendkívül boldogok vagyunk, hiszen mini formációban kis csoportunk Európa legjobbja lett, ami roppant felemelő érzés, de ugyanilyen büszkék vagyunk a szóló- és duó eredményeinkre, illetve a junior csapat hatodik helyére, melyről eddig csak álmodtunk, és persze valamennyi versenyzőnkre.

Ezek is érdekelhetik