Kultúra

2011.05.28. 08:50

A KAZÉP elmúlt 60 évét idézi fel a kiállítás

Volt egyszer egy nagy KAZÉP címmel nyílt kiállítás az Orosházi Szántó Kovács János Területi Múzeumban az 1951-ben alakult szövetkezet elmúlt 60 évének felidézésére.

Cs. I.

A Jusztin Balázs és Gelegonya László által megálmodott és kivitelezett nosztalgiatárlat megnyitóján sok egykori dolgozó megjelent. Dr. Dancsó József polgármester úgy fogalmazott, az olajosok, az üvegesek mellett a kazánkovácsok szakmája az, ami hűen tükrözi Orosházi ipari fejlődését.

Több generáció nőtt fel itt, a KAZÉP fénykorában több mint hatszáz dolgozónak biztosított a cég megélhetést. Ilyen múlt és szakmai tudás birtokában érdemes azon gondolkodni, miként folytatódjon ennek a  nagy hagyományokkal rendelkező társaságnak a jövője.
<hirdetes
Németh Béla kalauzolt körbe a tablók és hajdan használatos, a kazánkovácsok által valamikor és napjainkban használt eszközei között. Felidézte az elnökök személyét, az arab, a kínai és a hazai nagyvállalatok megrendelőinek eljuttatott kazánok történetét.

A kiállítás példa az értékmentésre - fogalmazták meg sokan. A kiállítási anyagok láttán lehet nosztalgiázni, felidézni a hajdan együtt dolgozók arcát, a termékeket, a fejlődést.

 

Cs. I. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!