Kultúra

2009.10.01. 14:04

Újvidék helyett az Elefántban lép fel a dán zenekar

Páratlan zenei csemege helyszíne lesz holnap a békéscsabai Elefánt Söröző: egyebek közt egy dán dzsesszbanda lép fel a hangulatos blueskocsmában.

Ferencz Rezső (Csabai Blues Klub)

Bónusz koncert: október 2. (péntek) 21,00 óra, Strange Party Orchestra (Dánia) és BoTiToPf Group (Borsodi, Tímár, Tóth, Pfeff). - A békéscsabai Elefánt Söröző három éves aktív tevékenysége sikerének egyik legbiztosabb mércéje, hogy Békéscsaba nagy piros pöttyel jelölve (mint az igazán nagy városokat szokás) került fel Magyarország zenei térképére. Híre jóval túljutott az Illésházi út határainál, a hazai és (egy kicsit) immár a nemzetközi szakma és  közönség is jegyzi a viharsarki blues kocsmát.

Mégis érdekes a kérdés: hogy kerül egyszerre több dán ember is az Elefántba? Nem program szerint, az biztos. Hiába exkluzív és különleges a quartett produkciója, egyáltalán nem volt betervezve az Elefánt őszi kínálatába. Történt ugyanakkor, hogy az európai turnén lévő muzsikusoknak Franciaország és Németország után Szerbia, pontosabban Novi Sad (Újvidék) lett volna a következő koncerthelyszínük, éppen oda igyekeztek, amikor hír kaptak a rendezőktől: a koncert nem aktuális.

Ám ha már itt jártak Magyarországon, nem akartak koncert nélkül visszafordulni, olyan helyet kerestek, ahol szívesen látják őket. Magyar barátaik a békéscsabai Elefánt Sörözőt ajánlották figyelműkbe, ők pedig éltek a fellépés lehetőségével, és felvették a kapcsolatot a csabaiakkal. Ha pedig már így alakult, az "elefántosok" úgy döntöttek, örömmel látják őket - hiszen biztosak abban, hogy a péntek este különleges élményt ígér minden zenerajongónak. Egyébként is, Dániából nézve Novi Sad (Újvidék) és Békéscsaba szinte szomszéd városok.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!