Kultúra

2009.03.29. 13:37

Székács-emléknap Orosházán

Székács József születésének 200. évfordulójára emlékezik az Orosházi Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium és az evangélikus gyülekezet az idén.

cs. i.

Ennek keretében az orosházi születésű Székács József tiszteletére (a számos nyelven beszélő, külföldi tanulmányokat folytató tudós, a Magyar Tudományos Akadémia és a Kisfaludy Társaság tagja püspökként vívott ki országos ismertséget, megbecsülést és tiszteletet, élete követendő példaként szolgálhat a diákok és a tanárok számára ) szombaton emléknapot rendeztek az oktatási intézményben.

Reggel közös áhítattal kezdődött a program. Ezt követően Koszorús Oszkár egyházmegyei felügyelő tartott előadást Székács József életútjáról. Az iskolában vendégeskedett Székács József szolgálati helyének, a Deák téri templomnak a nyugalmazott lelkésze, Zászkaliczky Péter lelkész.



Az alsósok játékos feladatokat oldottak meg, jártak az orosházi Szántó Kovács János Múzeumban, ott ismerkedés a korszakkal, melyben Székács élt, alkotott. A nagyobbak tablót készítettek Székács József életéről, ami kikerült a faliújságra is. Az életrajz alapján az osztályok totót töltötek ki. A gimnáziumi évfolyamok számítógépes prezentáció készítettekése Székács József életútjáról.

A vasárnapi istentiszteleten Zászkaliczky Péter lelkész szolgált, megidézve Székács emlékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!