Kultúra

2009.03.02. 18:34

A Disznójáték országos szakmai sikere Debrecenben

Komoly szakmai elismerés, igazi siker, hogy Debrecenbe, a napokban zajló DESZKA (Drámaírók és Színházak Kerekasztala) Fesztiválra, az idei és az elmúlt évad legizgalmasabb produkciói közé meghívták a Jókai színház Disznójáték című előadását.

N. K.

 A hatvanas években írt darab műfaja szatíra, állatmese, amelyben a disznóól a társadalom, ahol durva reklámokkal etetik az embereket. Az abszurd játék nagy feladatot, kihívást jelentett a színészeknek, akik megdolgoztak a sikerért, de az előadás fogadtatása eléggé vegyes volt, megosztotta a véleményeket.

A művészek, Hodu József, Reiter Zoltán, Bicskei „Bütyök” István és Kara Tünde nagy lelkesedéssel készült a hétfő esti bemutatkozásra a Magyarország minden tájáról érkezett fesztiválközönség előtt. A színház műszaki személyzetének pedig több tonnányi díszletet kellett Debrecenbe szállítania, és ott az éjszakai órákban a Csokonai Színház egészen eltérő adottságaihoz illesztenie, gyakorlatilag újjáépíteni a hidraulikus emelőkkel, görgőpályákkal is bonyolított díszletelemeket. A munkát már vasárnap elkezdték a szakemberek.



A fesztiválon a Jókai színház dramaturgját, Zalán Tibort kérték fel egy csütörtöki, a gyerekszínházakról tartandó kerekasztal-beszélgetés vezetőjének. Ez a seregszemle ugyanis a színházi produkciók mellett az írók, a színház és a közönség személyes kapcsolatáról is szól. Így a fesztivál alatt olyan színházi szakemberekkel és írókkal kerülhet kapcsolatba a közönség, mint például Alföldi Róbert színész-rendező, Vidnyánszky Attila rendező vagy Hubay Miklós író.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!