Kultúra

2009.02.24. 19:16

Vikidál Gyula Apafi fejedelemként lép a világot jelentő deszkákra

Békéscsabán játszik Vikidál Gyula, akit a nagy többség musicalszínészként, illetve még korábbról rockénekesként ismer a P. Mobil, a Dinamit és a P. Box frontembereként. Ezúttal Apafi Mihály fejedelemként áll a világot jelentő deszkákra.

BEOL

Magyar szerzők évadját hirdette meg a Jókai Színház a 2008/2009-es szezonra, ennek jegyében került a színlapra Móra Ferenc, sokak kedvenc ifjúkori, gyerekkori szerzője, a Kincskereső Kisködmön, az Aranykoporsó és A rab ember fiai alkotója.

Ám a csudaszépre megírt novellákból, regényekből csak komoly dramaturgiai munka árán lehet színpadi verziót létrehozni, Zalán Tibor kortárs drámaíró, költő, dramaturg megpróbálkozott vele, s színpadra alkalmazta Apafi Mihály fejedelem és a Szitáry gyerekek történetét.

Úgy hisszük valamennyiünknek kedves lesz visszarepülni ifjúságunk nemes, lelket erősítő történetéhez, klasszikus jelmezvilággal (jelmeztervező: Vesztergombi Anikó), zenével (zeneszerző: Gulyás Levente), izgalmas díszletek (díszlettervező: Lenkefi Réka) közt megjelenítve - mondta a 27-én bemutatandó darabról Fekete Péter igazgató.

Apafi Mihály fejedelem szerepében Vikidál Gyulát láthatjuk, a darabot Seregi Zoltán rendezte. További szereplők: Kovács Edit, Bartus Gyula, Szente Károly szh., Burány Árpád szh., Tege Antal, Jancsik Ferenc, Hodu József, Csomós Lajos, Virga Tímea szh., Sás Péter, Ács Tibor, Vadász Gábor, Illés Adrián, Udvarhelyi Nándor szh., Huszár Dóra szh., Bökényi Hajnalka szh.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!