Kultúra

2008.11.12. 10:46

Veszélyben a Disznójáték premierje a Jókaiban

A holnapi főpróba biztosan elmarad, a pénteki bemutató még kérdés, hogy megtartható-e a Békés Megyei Jókai Színházban. Czakó Gábor Disznójátékának egyik főszereplője, Mészáros Mihály ugyanis beteg.

f. g. k.

A színész a kedd esti próbán lett rosszul, állapota azóta sem javul. A színház direktora, a darab rendezője, Fekete Péter sem tudja egyelőre, hogy mikorra tud beugrani egy másik színész Mészáros Mihály helyére Bicskei István, Kara Tünde, Hodu József mellé.

A beugrónak 48 órája lenne arra, hogy megtanulja a szerepet és mivel az idő meglehetősen rövid, akár az is szóba jön, hogy ,,fülhallgatón" keresztül mondják neki a szöveget a fülébe, hogy végül megtarthassák a premiert pénteken. Hogy ez az út járható-e, holnap délután 2-kor derül ki.
Maga a mű négy, emberi tulajdonsággal felruházott sertésről szól, amik egy ólban várják, hogy legvágják őket. Kérdés azonban, hogy ki kit árul el, kit vágnak le először, ki lesz aki megmenekül.

— Három fő kérdéscsoportot járunk körbe — mondta Fekete Péter. — Egyrészt szeretnénk tudni, mivel etetnek minket, azaz miről szólnak a reklámok. Másrészt boncolgatjuk, hogy boldogulhatunk-e összefogás nélkül, harmadrészt azt vizsgáljuk, érdemes-e erre a világra gyereket szülni. Azt hiszem, a nézők válaszokkal távoznak majd. Tükröt szeretnénk tartani a társadalom elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!