Kultúra

2008.10.01. 13:59

Élő zenés szexblokád kétszer hatvan percben

Az évad első bemutatójára készül a Békés Megyei Jókai Színház pénteken. Arisztophanész—Hamvai Kornél—Nádasdy Ádám műve, a Lüzisztraté — a plakát szerint — élő zenés szexblokád, kétszer hatvan percben.

F. G. K.

— A történet szerint a darab arról szól, hogy a spártai és az athéni nők megállapodnak, addig megtagadják a férfiaktól a szexet, amíg azok háborúznak. A férfiak persze idővel békét kötnek, hogy „prütykölhessenek” — mondta Pinczés István, aki nem először rendez a Jókaiban.

Tizenhat éve dolgozott utoljára Békéscsabán, így az idősebb színészeket, Hodu Józsefet, Jancsik Ferencet, Mészáros Mihályt, Vajda Károlyt, Szőke Pált ismerte. A fiatalabbakat, Paczuk Gabit, Komáromi Anettet, Nagy Erikát, Tarsoly Krisztinát, Gulyás Attilát, Csomós Lajost, Ács Tibort, Tege Antalt, Presits Tamást, Bartus Gyulát színpadon figyelte.

A legifjabbakkal, Fehér Tímeával, Tóth Zsófiával, Gál Zsuzsával, Gyaraki Líviával, Bányai Ágotával, Czitor Attilával, Vadász Gáborral most találkozott először, Dobó Katát pedig csak filmvásznon látta. Azon a rendező és a koreográfus, Topolánszky Tamás is meglepődött, milyen profi a csapat.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: A-team
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!