Kultúra

2008.09.13. 20:22

Szüreti mulatság kezdődött Gádoroson

Címkék#gádoros

Zarándokok is érkeztek a gádorosi búcsúba, már szombaton. A szentmisén dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a tekintély, az alázat és a szolgálat összhangjáról beszélt, miután meghallgatta a római katolikus egyházközségnek és templomuk felújításának a történetét.

Cs. I.

Maronka Lajos diakónus itt jelentette be, hogy a Páter Varga Béla-díjat első alkalommal ítélte oda képviselő-testületük. A kitüntető címet csak olyanok kaphatják, akik évtizedeken át áldozatos munkát végeztek a felekezetért. A díjat Vida Margitnak és Vida Erzsébetnek adták át.

Gerendás határában volt idő, amikor 160 hektárnyi szőlőtőkéről szüretelt a lakosság. Ezt a hagyományt ápolja a helyi szlovák egyesület. Az idén is felpántlikázott lovak, fogatok és mazsorettek tánca jelezte, szüreti mulatság van a faluban. A szombati sokadalom mustot, és olyan kiscipókat kóstolhatott, melyeket a mai fiatalok nagyanyái, dédanyái sütöttek a szüretre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!