Kultúra

2008.09.06. 23:48

Bluesünnep az Előre-pályán

Első ízben rendezték meg Békéscsabán a lapunk által is támogatott Blueskert című rendezvényt, melyen a műfaj olyan egyéniségei léptek színpadra, mint a Route 44, a Bricats, a Borsodi Blue, Little G. Weevil és Benkő Zsolt, valamint a Grandmother’s Jam.

BEOL

A Grammy-díjra jelölt amerikai blues szájharmonikás, Billy Gibson szeptember 25-én vendégeskedik a szombaton nyilvánosság elé állt Csabai Csípős Klub rendezvényén, a megyeszékhelyi Elefánt Sörözőben.

A csabai Előre-pályán szombaton egyébként sport- és szórakoztató rendezvény egyaránt zajlott. Míg a csabai és a kassai teniszezők vívták párharcukat — az egykori csabai szlovák konzul, Tischler „Laci” és az előrés Vágréti „Laci” irányításával —, addig  bluest, kolbászt és békességet ajánlott a Csabai Csípős Blues Klub egy pályával odébb.

A klub negyven taggal alakult meg, főként a csütörtöki emberekből. Vagyis azokból, akik elmentek a csütörtöki Elefánt-koncertekre. Ahol játszott Borsodi „Laci”, aki nevével össze nem illően a Soproni Blues Trióban is zenélt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!