Kultúra

2008.06.09. 16:04

Viharsarkivá szélesedő zenei napok

Jövőre a Gyulai Zenei Napokat viharsarkivá szélesítik — döntöttek az idei zenei napok résztvevői. Békés és Csongrád megye zeneiskoláit fogadják, a helyszín nem csak Gyula lesz — összegezte az új célokat Czene Ferenc, a Gyulai Zenei Napok Alapítvány elnöke.

sz. m.

Idén a békéscsabai, gyulai, orosházi zeneiskolák növendékei léptek fel. A dr. Oláh György Nobel-díjas kémikus és felesége Pfeiffer Ede János-emlékdíját a három zeneiskolának megosztva adták át. A névadó Trumann-kutató volt az USA-ban, gyulai származású, a viharsarki zeneiskola-alapító Pfeiffer Ede fia.

Dr. Bejczy Antal NASA-tudós és felesége Életműdíját 41 évi pedagógusi pályafutása után Újházi Lászlónénak, a békéscsabai zeneiskola nyugalmazott tanárának ítélték oda. Az év zenepedagógusa-díjat a békéscsabai származású Máté Éva Mária, a Boeing repülőtársaság grafikusművésze és Neszlényi—Pfeiffer Judit zongoraművész, a zeneiskola-alapító lánya hozta létre. A díjat dr. Paral Attilánénak, a békéscsabai zeneiskola tanárának ítélték oda. Vándorserleget idén először adtak át, a békéscsabai zeneiskola nyerte el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!