Kultúra

2008.04.29. 14:51

Sör és csülök Csabán, koncertekkel fűszerezve

A békéscsabai sportcsarnok zöldterületén, nyolcezer négyzetméteren — ebből háromezer négyzetméter fedett sátor — május 20-26. között rendezik meg a VIII. Csabai Sörfesztivált és Csülökparádét.

ny. l.

Bora Imre és Csanálosi László szervezők a mai tájékoztatón hangsúlyozták: legalább 30 helyen 100 csapolóból folyik a sör, egy liter komlószörpért jellemzően 450-550 forintot kell fizetni. Igazi különlegességként Angliából négyfajta sör érkezik, ezeket egy igazi angliai emeletes buszban mérik ki. Május 24-én csülökpörköltfőző-versenyt tartanak — száz csapatra számítanak —, emellett a csülköt többféle módon elkészítve kínálják. Sőt, idén a székely, szlovák és horvát konyha remekeit is megkóstolhatják a látogatók. Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács és szakácsmester barátai ételkészítési bemutatókat tartanak.

A fesztivál úgynevezett nulladik nappal kezdődik május 20-án, a P. Mobil együttes koncertezik. A következő napon az égből jön az első hordó, aztán fellép többek között a Republic, az Edda, a Bikini, Dina, Balázs Pali, Korda György és Balázs Klári, Koós János, Nagy Feró és a Beatrice, az Irigy Hónaljmirigy és Beatles emlékkoncertet is rendeznek. Bora Imre kiemelte: koncert az időjárás miatt sem maradhat el, ha netán valamelyik napon rossz idő lenne, a sportcsarnokban lép fel az előadó.

Május 25-én délelőtt gyermeknapot tartanak, az első ötszáz gyermek ugrálóvár- és dodzsemjegyet, illetve ebédet kap ajándékba, a kicsik kézműves foglalkozásokon, játszóházban tölthetik el kellemesen és hasznosan az időt. A szervezők kiemelték: május 21-25. között 17 óráig ingyenes a belépés, után 400 forintot kell fizetni, ezért legalább két élőkoncertet láthatnak, hallhatnak a megjelentek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!