Közélet

2016.12.04. 15:42

Több megyei önkormányzat is elismerést kapott

Békés megyéből négy önkormányzatot ismertek el, illetve 5-5 millió forintot is biztosítottak számukra a közfoglalkoztatás további fejlesztése céljából.

P. G.

A Belügyminisztérium az előző évekhez hasonlóan az idén is díjazásban részesítette azokat az önkormányzatokat, amelyek a közfoglalkoztatási programok megvalósítása során évek óta kiemelkedő szakmai munkát végeznek.

A kamuti önkormányzat évről évre megújuló ötleteivel, terveivel és folyamatosan bővülő tevékenységével nyerte el a támogatást. A díjat Balogh Imréné polgármester vette át.

A magyardombegyházi önkormányzat a térségben egyedülálló kecsketartó tevékenysége, kecsketej-feldolgozása, valamint a folyamatosan megújuló kreatív varrodai tevékenysége alapján lett díjazott. Az elismerést Dús Ildikó polgármesternek adták át.

A szarvasi önkormányzat a közfoglalkoztatás kezdete óta rengeteg értékteremtő és helyi adottságokra épülő beruházás megvalósításában jeleskedett. A díjat Babák Mihály polgármester vette át.

A sarkadi önkormányzat pedig mintaszerűen működteti a közfoglalkoztatási programjait. Elsősorban a mintamenza, valamint az önfenntartás érdekében létrehozott és működtetett önkormányzati bolt kialakításával és az új tevékenységek ellátására való törekvésükkel érdemelték ki a díjazást. Az oklevelet dr. Mokán István polgármester vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!