Közélet

2016.12.23. 12:55

Telt ház a gyulai szállodákban

Nyolcvanöt és kilencvenhárom százalék között mozog a gyulai szállodák átlagos telítettsége az ünnepek alatt. Akad, ahol végig telt ház lesz. Az ünnepek környékén végig kifejezetten magas a megkérdezett gyulai szállodák telítettsége — tájékoztatta lapunkat Komoróczki Aliz. (x)

BEOL

A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy az előzetes foglalások szerint december 24-e és december 31-e között egyetlen napon sem lesz 85 százalék alatt az átlagos telítettség. Akad, amikor ez a szám eléri a 93 százalékot.

Kiss József, a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület elnöke elsőként kiemelte, hogy a december eleje a karácsonyi készülődéssel párhuzamosan kevésbé számít erősnek, és a foglalások is később indulnak meg.

— A múlt hétvégén megtartott Méz- és Mézeskalács-fesztivál ugyanakkor ismét ráirányította a figyelmet Gyulára, aminek érezhető a kedvező hatása — tette hozzá.

Kiss József megerősítette, hogy a szállodákban kifejezetten magasak a foglalási arányok, az apartmanok és magánszálláshelyek esetében alacsonyabbak a számok, bár az is tény, hogy a számok még emelkedhetnek a következő napokban.

Több kisebb szálláshely is készül speciális programokkal és csomagokat képez az ünnepekre, amibe a meglévő gyulai szilveszteri eseményeket is beépíti. Három szabadtéri szilveszteri rendezvény, utcabál is lesz Gyulán az idei évben is. A szállodák pedig komplett szilveszteri programot ajánlanak.

A szakember kérdésünkre kitért arra, hogy mindenféle korosztályból érkeznek vendégek a fürdővárosba, ami azt jelenti, hogy nem csak a fiatalok körében divatos és trendi Gyulán szilveszterezni.

Kiss József rávilágított, hogy az elmúlt években divat lett karácsonyi utazást ajándékozni.

— Ez a fajta érdeklődés is él, bár sokan később használják fel az ajándékutalványokat — húzta alá.

A gyulai Wellness Hotelben végig telt ház lesz az ünnepek alatt — tudtuk meg Lengyel Rékától. A szálloda marketinges szakembere elmondta, hogy számos szórakoztató programot is szerveznek vendégeiknek, akiknek többségét elsősorban a gyermekes családok alkotják.

Többet szeretne megtudni Gyula városának idegenforgalmáról? További turisztikai cikkeket ide kattintva talál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!