Közélet

2016.12.08. 13:27

Költségvetési csalás miatt nyomoz az ügyészség

Elismerték, hogy költségvetési csalás miatt nyomozás van folyamatban Simonka György dél-békési fideszes országgyűlési képviselő ügyei kapcsán – jelentette ki Bod Tamás, az Együtt gyulai elnöke a csütörtökön Békéscsabán tartott sajtótájékoztatón. Simonka szerint a demokráciával való visszaélés, ha valakik mondvacsinált indokkal jelentenek fel másokat heti szinten.

L. B.

Bod Tamás emlékeztetett, hogy pár hete tartozás fedezetének elvonása miatt tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen Simonka György ellen. A minap a Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatta, hogy feljelentését – szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán – az 1. Nyom. 86/2016. számon már folyamatban lévő ügyben vizsgálják.

Lapunk kérdésére a Központi Nyomozó Főügyészségen azt mondták: 1. Nyom. 86/2016. számon költségvetési csalás bűntette miatt folytatnak nyomozást. Hozzátették: gyanúsított nincs, az üggyel kapcsolatban pedig egyéb tájékoztatás – a nyomozás érdekeire tekintettel – jelenleg nem adható.

„Az a demokráciával való visszaélés, ha valakik mondvacsinált indokkal jelentenek fel másokat heti szinten” – áll Simonka György közleményében.

Mint a képviselő fogalmazott, hetente jelentik fel valami butasággal, majd az illetékesek megvizsgálják és pár hónap múlva megint kiderül, hogy alaptalannak bizonyult a feljelentés, és megszüntetik a vizsgálatot. „Most is éppen hasonló történik. A „hivatásos feljelentő”, Bod Tamás, az Együtt megyei elnöke a legutolsó feljelentésére kapott egy válaszlevelet, hogy elutasítják beadványát, mert ebben a témában már a pártja tett feljelentést, és ezt megvizsgálják. Úgy látszik, már ők sem tudják, hol tartanak. A napnál is világosabb, hogy ezt az egészet csak azért csinálják, hogy újra felmelegítsék az általuk kezdeményezett és kreált hazug ügyet. Persze egyértelmű, hogy mindennek a háttérében politikai és gazdasági érdekek állnak, hiszen ők nem tudnak nyer-nyerben gondolkodni. Ők csak akkor érzik jól magukat, ha mindenkinél többet vihetnek el a közösből. Miközben a demokráciában bárki bárkit feljelenthet. De ez a helyzet, amikor heti szinten tesznek feljelentést velem kapcsolatban mindenféle mondvacsinált butaságokkal, már a demokráciával való visszaélés – mindezt a politikai lejáratásom érdekében” – áll a képviselő közleményében.

Mint fogalmazott, sajnos ebben a helyzetben én sem tehetek mást, minthogy feljelentést teszek rágalmazásért és hamis vádért.

„Persze senki se szereti, ha folyamatosan támadják, főleg, ha a családját sem kímélik, de a rengeteg visszajelzés és biztatás, amely a körzetemből érkezik – hogy tartsak ki, mert szükség van a munkámra, és szükség van arra, hogy kiharcoljam a mezőkovácsházi és orosházi járásnak járó pénzeket még akkor is, ha az ellenérdekeltek mindent megragadnak annak érdekében, hogy ezt megakadályozzák – megerősít. Ezért mindenféleképpen harcolni fogok, hiszen az itt élők ezt várják tőlem” – fogalmazott Simonka György.

Lázár: Mindenkinek helyt kell tudnia állni magáért

Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdezték a Simonka-ügyről: „Én azt tudom mondani, hogy a Fideszben van egy életvezetési szabály, amelyet a miniszterelnök úr az első pontban rögzít. Ez az, hogy mindenkinek helyt kell tudni állni magáért. Ebben a helyzetben is csak ezt tudom mondani” – fogalmazott Lázár János.

<!-- Költségvetési csalás miatt nyomoz az ügyészség Elismerték, hogy költségvetési csalás miatt nyomozás van folyamatban Simonka György dél-békési fideszes országgyűlési képviselő ügyei kapcsán – jelentette ki Bod Tamás, az Együtt gyulai elnöke a csütörtökön Békéscsabán tartott sajtótájékoztatón. Simonka szerint a demokráciával való visszaélés, ha valakik mondvacsinált indokkal jelentenek fel másokat heti szinten. L. B. Lázár: Mindenkinek helyt kell tudnia állni magáért Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdezték a Simonka-ügyről: „Én azt tudom mondani, hogy a Fideszben van egy életvezetési szabály, amelyet a miniszterelnök úr az első pontban rögzít. Ez az, hogy mindenkinek helyt kell tudni állni magáért. Ebben a helyzetben is csak ezt tudom mondani” – fogalmazott Lázár János. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!