Közélet

2016.12.14. 15:21

Békésben is havazott, pikkpakk hófehérek lettek az utak

Szerdán délután az ország több pontján is esni kezdett a hó, van, ahol meg is maradt. Északon és északnyugaton, illetve a Balaton környékén ónos esővel is számolni kellett. Békésben egy rövid ideig csak szállingózott, aztán megyeszerte rákezdett.

beol.hu

Az Időkép azt írja, előbb az északi megyékben volt tapasztalható hószállingózás, de aztán később az Alföld nagy részére is kiterjedt a hóesés. Tőlünk nyugatabbra ónos eső, fagyott eső is esett.

Van olyan település, ahol igazi téli hangulat lett úrrá, olyan intenzív, nagypelyhes havazás kezdődött. Az Időképhez beérkezett első jelzések szerint valahol 3-4 centi friss hó hullott.

Békésben egy rövid ideig csak szállingózás volt tapasztalható, később viszont rákezdett, délután 5 órára pedig megyeszerte kifehéredtek az utak és a háztetők is. Vésztői olvasónk azt írta, ott már annyi esett, hogy seperni kellett a járdáról. Hasonlókról számoltak be dévaványai, dobozi olvasóink is.

Békéscsabán is szép mennyiség hullott, szinte mindenhol hó fedte az autók tetejét. Több helyen szánkózó fiatalokat, gyermekeket láttunk.

Az előrejelzések szerint csütörtökön még a keleti, északkeleti határhoz közeli tájakon alakulhat ki hószállingózás, máshol szakadozottabbá válhat a felhőtakaró, és hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. A Dunántúlon és északkeleten élénk, erős lehet az északi-északnyugati szél. Reggel az ország legnagyobb részén fagyni fog, nappal 0 és +5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Péntektől ismét nyugodt, unalmas, többfelé egyhangú, szürke idő lehet a jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!