Közélet

2016.11.30. 12:00

Ismét a legjobbak közt a Patrióta

Egyedüli gyulai vendéglőként került be a Gault & Millau 2016-os étteremkalauzába a Patrióta Kisvendéglő. Az étteremnek nem ez az első jelentős elismerése, hiszen a Gault&Millautól 2014-ben az Év feltörekvője kitüntető díjat vehette át a kis csapat, 2015-ben pedig Békés megyéből egyedüliként 12 pontot kaptak, amit idén is sikerült megőrizni. (x)

BEOL

Fotó: Imre Gyorgy

A világhírű étteremkalauz munkatársai ebben az évben is tesztelés alapján pontozták a vendéglátó helyeket. Érdemes beleolvasni, miként is számoltak be a Patriótában tapasztalt nyári élményeikről.

„A pisztráng egészben sült, friss, ízes és szaftos. Körötte pirított rókagomba, újkrumpli, kellemes savanykás vajas mártás.

A lassan sült marhapofa állaga optimális, megpuhult, de van tartása, ízes és könnyű a pecsenye leve. Kiváló krokett és roppanós spárga...Kellemesen savanykás a tejtermék nélkül készült meggyleves. Benne grízpudingból vágott korongok mellett egres és málna. Szezonális desszert szép savassággal, felesleges dúsítások nélkül.

A változó borlapon tucatnyi tétel, rendszeresen tartanak borvacsorákat...A szerviz megejtően kedves, felkészült, kommunikatív.”

A már említett 12 pont a megújulást, a fejlődést, az inspirációt és a motivációt jelenti.

A valódi családi kisvendéglőt 2008-ban nyitotta meg Nyári Katalin és Csiszér Árpád. Ars poeticájuk szerint kiváló helyi alapanyagokból készítik el ételeiket a hagyományok és modernitás ötvözése jegyében.

— A magyar gyökerek megtartása rendkívül fontos számunkra — szóltak filozófiájukról. — Ezt igyekszünk ötvözni a regionális értékekkel és az újító szemlélettel.

A Patrióta egy valódi, minden ízében családi kisvendéglőként működik, ami egyébként a városi turisztikai vonal mellett fekszik.

— Az idegenforgalom szempontjából rendkívül fontos a minőségi gasztronómia, ami persze mindenkinek mást és mást jelent — fogalmazott kérdésünkre Nyári Katalin. — Gyula a Dél-Alföld legjelentősebb turisztikai központjának számít, éppen ezért lényeges, hogy az évente a városunkba látogató több százezer vendég megtalálja a kedvére való éttermet. A tapasztalatok egyébként is arra engednek következtetni, hogy a turisták nagy része számára központi kérdés, hogy hol, mit és miként ehetnek. Ezeknek az igényeknek szeretnénk mi is megfelelni.

A Gault & Millau étteremkalauzba való bekerülést Nyári Katalin és Csiszér Árpád nagy megtiszteltetésnek tartja.

— Az öröm mellett ugyanakkor mindez egyrészt motiváció és felelősség is egyben — hangsúlyozták, majd külön gratuláltak a kalauzba bekerült három másik Békés megyei étteremnek.

Csiszér Árpád rengeteg elismerést kivívott egyedi ízvilágára, kreativitására már az országos sajtóban is felfigyeltek. A Dining Guide, az Index és a Magyar Konyha is nagyobb írást közölt a Patrióta Kisvendéglőről.

Többet szeretne megtudni Gyula városának idegenforgalmáról? További turisztikai cikkeket ide kattintva talál!

Címkék#Visit Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!