Közélet

2016.11.30. 17:18

Gyula város a Nyugdíjas Expón

A Gyulai Várfürdő, a Hunguest Hotel Erkel, a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület és a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. egyaránt képviseltette magát a közelmúltban megrendezett VII. Nyugdíjas Expón. (x)

BEOL

Az Egyesület tagjai közül a Park Hotel és az Éva Apartmanház voltak jelen a rendezvényen — tudtuk meg Pikóné Tóth Henriett. A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. marketing asszisztense kiemelte, az idősek, a nyugdíjas korosztály is kiemelten fontos a város számára.

A város standja frekventált helyen, a színpad előtt helyezkedett el, ahol a tag szolgáltatóktól előzetesen bekért szórólapokat helyezték el, illetve felállították a Gyulai Várfürdő, a Hunguest Hotel Erkel, a Park Hotel és a saját roll up-jaikat is, egy megállítótáblába pedig a nyereményjátékról szóló plakátot helyeztek el.

— A városi gasztronómiai kínálat prezentálására kóstolót is vittünk Gyulai Kolbászból és Gyulai Pálinkából, melyet ezúton is köszönünk a Gyulahús Kft.-nek és a Gyulai Pálinka Manufaktúrának — emelte ki a szakember. — A kóstolóknak nagy sikere volt. Mindkét termék egyaránt elnyerte a vendégek tetszését, szinte kivétel nélkül mindenkinek ízlettek. A kolbászból többen vásároltak is volna, de a pálinkából is vittek volna haza. A jövő évben érdemes lesz átgondolni, hogy ezeket a termékeket eladásra is kínáljuk-e. 

Pikóné Tóth Henriett hozzátette, nyereményjátékot is szerveztek, ami hatékonynak bizonyult. A kiállításokon megszokottnál sokkal aktívabban töltötték ki a szelvényeket. Más standokon is megfigyelhető volt, hogy ahol nyerni lehetett, hosszú sorokban álltak az emberek. Így jövőre érdemes lesz még több szelvénnyel készülni, hiszen az utazási szokások is lehetőséges közönség elérése szempontjánól is fontos.

A színpados is bemutatkozhatott a fürdőváros: pénteken a Gyulai Várfürdő mutatkozott be, és hívta fel a figyelmet a standunkra, szombaton pedig a nyereményeket sorsolták ki.

A kiállításon egyébként nagyon sokan érdeklődtek konkrét szállásajánlatok felől, egyértelműen kiderült, hogy a magánszálláshelyek és a szállodák egyaránt fontosak.

A standokon megtalálhatóak voltak még különböző szolgáltatók mellett más városok is, amelyek képviselői ráadásul helyszíni foglalás esetén 10 százalékos kedvezményt biztosított. Ezért is nagyon fontos, hogy a jövőre Gyuláról mi is minél több ajánlatot vigyenek.

A gyulai szakember több nyugdíjas szervezetet is felkerestek, és egyeztettek az esetleges együttműködési lehetőségekről.

A Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségéhez országos szinten közel 1200 nyugdíjas klub tartozik több mint 120 ezer taggal. A szövetség hírlevelet küld ki tagjaiknak, amelyekben különböző utazási ajánlatokat is megjelentetnek. A rendszer jutalékos alapon működik.
Működik egy úgynevezett NYOSZ kártya a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének szervezésében, melyhez kedvezményt adó partnerként lehet csatlakozni.

A tapasztalatok alapján számos javaslat is megfogalmaztak. Érdemes felvenni a kapcsolatot a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségével, illetve a NYOSZ kártya üzemeltetőjével.

Jövőre célszerű az apartmantól a szállodáig konkrét szállásajánlatokat is vinni akár helyszíni kedvezménnyel. A nyereményjátékra még nagyobb hangsúlyt fektetni és helyi termékeket árulni.

Kun Bernadett, a Hunguest Hotel Erkel értékesítési vezetője kiemelte, tekintettel arra, hogy a szállodájuk egyik legfőbb célcsoportját a nyugdíjasok jelentik, így ez az Expo számukra az év egyik legjelentősebb kiállítása, melyen mindig részt vesznek.

- Különösen fontosnak tartjuk most, hogy szenior animátorral is rendelkezünk több mint egy éve, akinek feladata a nyugdíjas vendégek részére változatos programokat biztosítani — szögezte le. — A nyugdíjas klubszobánkban rendszeresen rendezünk kóstolóval egybekötött vásárokat, ahol a helyi termelők bemutathatják kínálatukat. Ezt a piacteret igyekeztünk a kiállításra is odavarázsolni, hiszen kollégáink gyulai kolbász, méz és chilli kóstolót is vittek magukkal, amely nagy sikert aratott.

Többet szeretne megtudni Gyula városának idegenforgalmáról? További turisztikai cikkeket ide kattintva talál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!