Közélet

2016.10.04. 18:42

Újabb kormányhivatali fejlesztés Békésben

A munkaterület átadásával megkezdődött a Békés Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya épületének 300 millió forintos ráfordítással megvalósuló korszerűsítése Békéscsabán — közölte a helyszínen megtartott keddi sajtótájékoztatón Gajda Róbert.

P. G.

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott elmondta, a kormányhivatal vagyonkezelésében nagyságrendileg 140 ingatlan található.

— Fontos cél, hogy az állampolgárok minél kevesebb adóforintjába kerüljön a közigazgatás fenntartása — hangsúlyozta. — Ebben a folyamatban az energetikai beruházásoknak fontos szerep jut. Emellett a fejlesztésekkel a lakosság korszerű körülmények között intézheti ügyeit, a szakemberek pedig 21. századi viszonyok között végezhetik munkájukat.

Gajda Róbert emlékeztetett arra, hogy két és fél év alatt immáron az ötödik olyan kormányhivatali projekt kezdődik el, amely békéscsabai épületeket érint. — A kormányhivatal legtöbb ingatlanja a megyeszékhelyen található, így természetes, hogy a felújítások komoly hányada is Békéscsabára összpontosul — ecsetelte. — Az említett öt programmal 1,3 milliárd értékű beruházás valósul meg a megyeszékhelyen.

Hozzátette, a családtámogatási és társadalombiztosítási főosztály jelentős ügyfélforgalmat bonyolít le, már csak ezért is fontos a fejlesztés, ami várhatóan jövő májusban fejeződik be.

A Békés Megyei Kormányhivatal ezekben a hónapokban a Környezeti- és Energiahatékonysági Operatív Program részeként hét középület energetikai korszerűsítését hajtja végre uniós forrásokból, összesen egymilliárd forint értékben.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kifejtette, 1936-ban kezdték tervezni a Kis-Tabán utcai főépületet Békéscsabán, mivel az Országos Társadalombiztosítási Intézet részlege kinőtte a korábbi helyét. Ezt követően 1953-ban építették hozzá a Luther utcai épületrészt, ami SZTK székház volt, és ott iskolaorvosi ellátás is zajlott. Mára az épületnek más funkciója van.

— A kormányhivatal épület-felújítási tevékenységének köszönhetően mind az ügyintézés, mind a munkavégzés komfortja javul Békéscsabán.

Andó Ágnes, a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály vezetője kiemelte, a folyamatos munkavégzés biztosított lesz a munkálatok ideje alatt is, aminek érdekében a kivitelező az ügyfélszolgálat területén hétvégenként cseréli majd a nyílászárókat. A beruházás részeként ugyancsak cserélik majd a kazánokat, illetve a 314 nyílászárót és a 18 ajtót.

A fűtés korszerűsítése során a radiátorokra termosztatikus szelepeket szerelnek fel, így gondoskodnak a helyiségek állandó hőmérsékletéről. Az épületre felkerülő kétszer 268 táblából álló napelemegyüttes jelentős villamosenergia-megtakarítást eredményez majd. A déli oldalakon árnyékolt üveget építenek be, és új színt, a bézs három árnyalatát is kapja az épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!